ANYTHING IS ENOUGH FOR TWO


TILLBAKA TILL VARDAGEN

Jag har haft så himla roligt under dessa dagar jag varit borta. Full rulle hela tiden, därav ingen uppdatering. Det är lätt det bästa ridläger jag har varit på. Har lärt mig massa nytt, och allting har varit roligt från början till slut. Och jag har verkligen VÄRLDENS BÄSTA medryttarhäst! Vi trodde att han skulle vara ännu piggare och spralligare på lägret, men icke, han var som en helt annan häst. Så himla lugn och avslappnad HELA tiden! Åh, underbara Jalle!
Så här såg dagarna ut:
Lördag - packade, lastade och åkte iväg. På kvällen kollade vi på film och åt tacos.
Söndag - frukost till hästarna kl 7.30, frukost till oss 8.00. Första passet red vi gymkhana, och jag och Melinda vann. Sedan hade vi ett teoripass då kom Linnea och Acce och visade "rätt och fel sits". På eftermiddagen red vi Hubertusjakt och jag och Jalle vann! :) På kvällen hade vi rykttävling, då Maria vann! 
Måndag - första passet hade vi voltige på Lady, i snöstormen!! Hur kul som helst. På teorin hade vi foderlära, vilket var mycket intressant. Efter lunch hade vi "individuella samtal" där Gemma berättade hur vi red, vad vi skulle förbättra och så pratade vi om våra mål. Andra passet hade vi dressyr, och det var det bästa passet på Jalle någonsin! Han var så lugn och lyssnade på mig genom HELA passet, vilket han aldrig gjort förut, så jag var riktigt nöjd efteråt. 
Tisdag - red till ridhuset och hoppade. Jalle var återigen jätteduktig och lyssnade, inte stark alls och travhoppade en bana hur fint som helst! Red sedan tillbaka, så vi red i cirkus 3 timmar. 1 timme dit, 1 timme i ridhuset och 1 timme hem. Det behövde Jalle! Vi var jättetrötta efter det, så vi hade ingen teori. Vi tittade på bilder från lägret istället, och bara chillade tills vi red tipspromenad. Grattis till Cecilia som hade mest rätt! :)
Klockan 19 började vi lasta Jalle, och var klara halv åtta då han inte ville gå in riktigt. Men jag kom hem efter nio igår kväll, helt slut. 
Men som sagt. Det var ett helt sjukt bra läger! Så himla glad att jag var där, och fick utvecklas ytterligare! 
Tack tjejer, det här kommer jag att leva länge på ♥


Blandade bilder från dagarna. Mer kommer senare!

Q/A - OM MIN SKOLA OCH LINJE

Hej Felicia, kan inte du göra ett inlägg och berätta lite mer om linjen du går på i Borlänge, hur det är och lite så? Är sugen på att gå på samma linje som du men skulle vilja veta lite mer om den, fin blogg kram :)
- Hej, vem du nu är!? Absolut, det kan jag mer än gärna göra! :) Jag går på Restaurang - och Livsmedelsprogrammet på Hushagsgymnasiet i Borlänge. Det är en himla bra linje, och man lär sig hur mycket som helst. Just nu har vi karraktär 2 dagar i veckan + 1,5 timmes hygienkunskap i veckan. Resten av dagarna är vanliga lektionsdagar. Men jag kan då säga att veckorna bara rinner iväg, för det är så roligt. Jag trivs hur bra som helst, och har verkligen hittat den perfekta linjen för mig. Det finns tre (?) inriktningar man provar på i årskurs 1, och det är Kök och Servering, Bageri och Konditori, Färskvaror och Delikatess och Catering (chark). Jag har provat på alla dessa inriktningar nu och det är lika roligt allihop. Men anledningen till att jag valde just den linjen var för att det fanns Konditori där, så förmodligen kommer jag att välja den inriktningen i 2:an. Haha, men om man är vegetarian så tror jag inte att det är en linje för dig då vi kommer stycka, mala köttfärs och hålla på med sånt inne på charken. 
Vi har ju som sagt vanliga lektioner också så som matte, svenska , naturkunskap och engelska. Men det är inte så himla svårt, och det är inte svåra prov eller liknande heller (tycker jag i alla fall). Så det är en toppenbra linje, och skolan är bra också. Vi har ett café i skolan, där man säljer allt vi tillverkar under karraktärerna. Bakelser, tårtor, matlådor, smörgåsar och så vidare. Det är billigt, och HUR gott som helst! Vem som helst får komma dit och köpa och fika. Det är superbra tycker jag! Har du fler frågor, så fråga gärna! Tack för din kommentar :)
HÄR kan du kolla mitt schema, så ser du hur våra dagar ser ut. Välj "ELEV" sedan bläddrar du ner till "RL1A" så hittar du mitt namn.

Today is the day!

Godmorgon! La mig 21 igår kväll, var verkligen helt slut. Ställde klockan på 10, så jag kunde sova ut ordentligt, men då vaknade jag halv åtta istället. Åh, det är hopplöst med att ha sovmorgon när jag är van att gå upp halv sex.. Nåväl. Ska pallra mig upp och börja packa ner mina saker innan mamma, Maria och jag åker till stallet för att packa Jalles saker och för att lasta när pappa kommer dit. Så vi får höras sen!


DAGS ATT PACKA

Har haft en jättebra skoldag, som avslutades med lunch och bowling i Maserhallen. Jag fick hela 720 poäng på 6 serier, gick superbra! Och roligt var det också. Är hemma nu och håller på med min packning, skriver lista, myser med världens finaste katt och fixar. Ska göra rent mina ridskor, kängor och chaps och smörja in dom, och när pappa kommer hem ska vi hämta transporten som vi ska låna! Vi får se om jag har tid för bloggen senare helt enkelt. (Går inte att lägga upp bilder!?!!)


ÄLSKADE TORSDAG

Tänker hoppa in i duschen en snabbis nu, sen tänker jag mysa ner mig i min säng och då blir det TV tittandes för mig hela kvällen. "Halv åtta hos mig", Kockarnas Kamp och till sist Hela Sverige Bakar. Och ja, jag brinner för matlagning och bakning så jag älskar torsdagarnas TvTablå ;) Imorgon är det dags för skola igen, sista dagen innan lovet. Det känns superduper skönt, och på idrotten imorgon ska vi bowla. Hur kul?!

TAGGAD

På lördag ska jag och Jalle åka i väg på ridläger hos Gemma, min ridlärare, i några dagar. Det kommer verkligen att bli hur kul som helst och jag är taggad till tusen! Det känns som om jag och Jalle kommer utvecklats ytterligare och att jag kommer att hitta nya knappar på honom. Gemma red honom i lördags, och hon insåg då hur svår han verkligen är. Så jag fick så himla mycket beröm efteråt. Blev så himla lycklig när jag fick höra hur duktig jag är, av någon som har ridit hela sitt liv och som är utbildad och kan hur mycket som helst om hästar! Och det känns bra att hon vet hur han fungerar (hon ägde Jalle för cirkus 2 år sedan), så jag får den exakta hjälpen jag behöver.
Men på lördag åker vi på ridläger, och vi ska ha med oss en hel del grejer. Jalle är inte som alla andra, och tror att han ska gå av när minsta lilla vindpust träffar honom, haha fjanthäst. Så ja, ni ser hur mycket HAN ska ha. Det jag ska ha (kläder osv) står inte ens på listan. Kommer bli fullt med grejer. Men, ÅÅH, SÅ TAGGAD!! 


HOME

Hemskt ledsen för dålig uppdatering, men jag har haft fullt upp. La mig kvart i åtta i tisdags, för jag var så himla slut och trött. Igår hade jag ridning så jag kom hem sent. Det gick fruktansvärt bra faktiskt och Jalle var så duktig och på slutet kände jag verkligen att han sög på bettet och såg att mellandelen på halsen började "spela", alltså att han gick i en fin form. Är så himla glad för det och nu är jag riktigt taggad inför ridlägret! 
Idag har jag stannat hemma från skolan. Har haft huvudvärk till och från hela veckan, och hade det redan när jag vaknade imorse. Kände att det inte riktigt var värt att åka till skolan och endast ha 2 lektioner med huvudvärk. Så jag stannade hemma, gjorde mig en smoothie när jag vaknade och har latat mig med mina djur.

TOPPEN DAG

Full rulle i skolan idag, vi hade lunchbuffén så det var en massa spring och stress för att gästerna skulle bli mätta och belåtna. Fick sluta när vi var klara, typ 90 minuter tidigare. Då stressade jag hem för att åka till Rita med min kusin för att rida. Dock red Maria på Lipton och jag testade på att köra "häst och vagn" för första gången, hade Alicia bredvid mig också. Superkul, och så himla mysigt! Har tagit mig en dusch, ätit och ska sova nu. Är helt slut.. Godnatt!


MYSMÅNDAG

Har inte gjort någonting annat än att ha lagat mat när jag kom hem. Har haft ont i huvudet hela dagen, så tog det bara lugnt. Tog mig en dusch och bäddade rent sängen, tände ljus och nu ligger jag här för mig själv. Tittar på "Sköldpaddspojken" som går på tv4 nu, en helt sjukt bra dokumentär om en pojke med ett födelsemärke över hela ryggen, så det ser ut som en sköld. Värd att se, lovar!


CHARK

Nu är jag hemma igen. Sov kvar hos Sebbe efter matchen igår, det blev förresten vinst för dom, med 3-0! Idag var det skolan igen och vi ska vara inne på charken från och med idag och 4 veckor framåt. Jag och Jennifer malde färs, så det är tur att jag inte är vegetarian eller nåt, hehe. Men det var fränt att se hur allt ser ut och hur man gör innan det kommer ut i butik, hehe. Jaja. Vi hörs senare!


LÖRDAG

Godmorgon! Har dock varit vaken i 2 timmar, men ändå. Åkte med pappa hem igår, så var hemma runt halv sex (körde lite bil också), och på kvällen tog jag det bara lugnt. Några bekanta kom hit, så det var trevligt. Ska äta frukost, göra mig klar och packa för att sedan åka till Bjurs. Det är träning för Kerstin Ahlgren på klubben idag, så jag tänkte titta på det för min ridlärare ska vara med och rida Jalle! Så det kommer bli superkul! Stannar kvar hos Sebbe sen, så vi hörs.


PRINSESSTÅRTA

Som jag sa för ett tag sedan, så gjorde vi prinsesstårtor förra veckan. Så här såg min ut, och jag blev faktiskt riktigt nöjd för att vara första gången jag gjorde en. 

PINSAMT!!!

Go'kväll! Idag slutade jag tidigt och då lunchade (låter så fult) jag på Coco Thai i Borlänge med Jennifer och Fredrika. Super gott, älskar verkligen kina - och thaimat. Tog bussen till Falun för att inhandla lite viktiga prylar. En ny foundation var en av sakerna som jag köpte, + en tröja och lite smått och gott. Var hem en snabb vända innan jag tog med mig Aragon in till Falun igen, vi gick till Djurmagazinet (han valde lite godis, HEHE) och sedan tog vi en långpromenad till pappas jobb. Kan ju säga att han verkligen har skämt ut mig idag, då han bokstavligt talat stannade MITT i stan och MITT på gågatan för att bajsa?! Det var jättemycket folk där, haha, och en tant sa "hehe, det är sånt som händer". Ja, jo men då tänkte jag "ja, det är sånt som BARA händer mig"... Snacka om att jag tyckte hela grejen var pinsam. Men han är väl för go, min älskade vän.
Det var ett riktigt äventyr för honom, att vara i staden. Men han tyckte nog det var rätt roligt ändå.
Ska ta och hoppa in i duschen nu. LATERO.

TASKMÖRT

Godmorgon! Sitter i skolan och väntar på att första lektionen ska börja. Får hoppas att vi får tillbaka proven. Efterskolan ska jag snabbt hem och sedan vidare till stallet, dressyrlektion med Gayaal ikväll. Taggad! Igår var jag som sagt på handledarkurs, men får inte övningsköra riktigt än, eftersom pappas papper inte kommit än.. Men så här snäll var Sebbes bror igår:


ALLERGI?

Jag är helt slut. Har gjort valnötsbrownies hela dagen, så himla goda. Alla gjorde lite olika bakverk idag - cheesecake, pajer, brownies och damsugare. Jag hjälpte till med damsugarna på slutet, men gick inte nå vidare då jag fick en allergisk reaktion igen. Fick det förra veckan också, när jag tog i marsipan. Händerna svullnar upp och blir alldeles rödprickiga och värker. Blev lite bortdomnad i fingertopparna också, så obehagligt! Blev skickad till skolsyster, så vi ska kolla med läkare vad det kan vara. Nu är jag på pappas jobb. Ska äta nåt nu, sen ska vi till körskolan för att gå på handledarkurs!!


DAGEN INNE PÅ KONDITORIET

Idag har vi bakat biskvier hela dagen, men även gjort lite andra bakverk som Vaniljhjärtan, Macrones (stavning?!) och så vidare. Imorgon blir det en sån där dag då vi får baka vad vi vill, ungefär. Varför? Jo, för vi blev klar med biskvierna idag, som läraren egentligen planerar i två dagar. Flitiga vi är va!? Åkte hem till Sebastian efter skolan. Har handlar och badat badkar. Ska faktiskt laga mat alldeles strax, hemgjorda biffar med klyftpotatis and so on. Men det finns ett problem.. Får inte upp luckan under ugnen, så jag kan ta ut en plåt.. Haha, får kämpa med det ett tag! See you.


LÖRDAG

Har nästan nyss vaknat, och nu sitter jag i köket och äter en dunderfrukost! Hur gott som helst. Ska ut och kratta löv med Eva senare, och sen kommer väl Sebbe hem från träningen igen.


07.01

Åkte ju som sagt till Sebastian igår. Det blev vinst med 4-1! Så jag fick inte hem en sur pojkvän, hihi. Sitter på bussen till skolan nu, och pluggar till ett matteprov vi ska ha första timmen. Helt sjukt att det är på hela 3 kapitel! Men jag håller tummarna... Åker tillbaka till Leksand när jag slutat! Latero.


GODMORGON TORSDAG

Sitter i skolan och har precis ätit upp min frukost. Har endast två lektioner idag, som vanligt på torsdagar, naturkunskap och engelska. När jag slutat så ska jag åka till Annica (Jalles ägare) och prata om vad jag ska ha med mig när jag och Jalle ska på ridläger i slutet av månaden. Efter det åker jag till Leksand. Sebbe har match, och så sover jag kvar där inatt. Men vi hörs senare!


GÅRDAGEN

Ledsen för dålig uppdatering. Igår åkte jag och pappa till Kicki för att få behandling av min rygg, har nämligen haft ont ett bra tag. Och hon konstaterade att jag hade besvär i musklerna nere vid ländryggen, jag hade sne rygg och väldigt olika långa ben. Har märkt att jag haft det, då jag måste ha olika längd på mina stigläder när jag rider. Inte så skönt, nej! Hon tyckte att vi ska till en kiropraktor så han får knäcka tillbaka min rygg. Hoppas bara på det bästa! Gjorde även klart min prinsesstårta i skolan igår, visar bilder senare.


DEJT MED KUDDEN

Nu ropar John Blund på mig. Dags att sova en stund, klockan ringer 5.20 imorgon igen! Så godnatt allihop!


GÅRDAGENS MIDDAG

Igår lagade jag mat. Och jag gjorde lasange. Så himla gott, och enkelt!

FÖDELSEDAGSTÅRTA TILL PAPPA

Igår gjorde jag som sagt en tårta eftersom min pappa fyllde år. En väldigt enkel, men så himla god! Det enda man behöver är marängbotten, hallon och grädde (vaniljsocker i grädden när man vispar, för att få lite smak). Mellan bottnarna har jag blandat hallon med grädde
, och utanpå är det grädde och hallon. Det behöver ju inte alltid vara så avancerat ;) Men den går hem hos många. Det lovar jag! Hallonen var inte riktigt tinade när jag la på dom, så därav den röda vätskan.

NY KATEGORI

Nu finns det en sprillans ny kategori här på min blogg, där ni lättare kan hitta alla konstverk från köket som jag själv tillverkar. Det känns så himla kul att jag hittat någonting jag kan göra, och som är kul för en gång skull! 
Så håll utkik. Det kommer fyllas på en himla massa grejer i nya kategorin. 
Och tack alla ni som har gett mig skitbra kritik för mina bakverk och tårtor. Det värmer om hjärtat, det ska ni veta! ♥



MONDAY MORNING

Godmorgon! Idag är det början på en ny vecka. Sitter i skolan, har precis ätit frukost (tar alltid med mig hit) och nu väntar jag på att matematiken ska börja. Slutar halv fyra, då vi har karaktär hela dagen, och idag ska vi in på konditoriet. Tror vi ska göra tårtor! Orkade inte sminka mig imorse heller, så kör på neutralt idag!


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN PAPPA!

Idag fyller min käre pappa år, så vi har haft kalas och så. Bakade en tårta och chokladbollar. Har precis kikat på Solsidan, bästa söndagsprogramet! Kul att det är igång igen. Men nu ska jag faktiskt gå och sova så jag orkar gå upp 5.20 imorgon bitti! See youuuu, puss.


MIN HELG

Hej på er alla glada! Ledsen för urusel uppdatering, men jag åkte till Bjurs i fredags för att gå på hoppträning med Jalle för andra gången i våra liv tillsammans. Det gick superbra! Han var så duktig och glad, inte alls springig i galoppen mellan hindren och så. Han är ju som sagt inte inhoppad, så vi håller på att skola in honom nu.
Igår morse tog jag med mig Jalle på en lång mogonpromend i det fina vädret. Var sedan kvar resten av dagen osv. Sebbe och jag var hos hans kusiner en stund, och jag körde faktiskt traktor för första gången i hela mitt liv. Och ja, jag kör faktikt lagligt! På kvällen fick jag migrän, men vi tittade på film, åt god mat och tog det lugnt.


4 OKTOBER - KANELBULLENSDAG

Eftersom jag slutade tidigt idag, så åkte jag direkt hem för att baka lite bullar. Jag menar, det är ju bara Kanelbullens dag en gång om året! Så underbart gott med nygräddade bullar. Gjorde endast 40 stycken idag. Ni kanske tycker det är mycket, men nej, till skillnad mot det vi gör i skolan så är det ingenting. I måndags gjorde vi cirkus 400 bullar!

TODAY

På bilden nedan så ser ni mitt schema för dagen. Skönt tycker ni, men NEJ. Plus att vi har skolfoto idag också, så det blir liksom ingenting gjort idag. Men sen ska jag hem och baka bullar eftersom det är kanelbullens dag!


TIPS: INSTAFOLLOWERS


TUNA

Alltså NEJ. Jag gillar verkligen INTE att mitt schema har ändrats. Torsdagarnas svenska lektion har flyttats till onsdagar. Vilket innebär att jag slutar halv tre på onsdagar (kommer bli så himla stressigt, då det tar ett tag att ta mig hem och så måste jag fixa en massa innan jag ska på ridlektion) och så slutar jag halv elva på torsdagar. Liksom, halv elva?! Åh. Jag som går upp 5.20 varje morgon är ju inte direkt pepp på att gå till skolan för två korta lektioner varje torsdag. Nej, usch.
Nåväl. Fick sluta tidigare idag i alla fall, då jag är klar med svenskan. Gjorde mig en tonfisksallad när jag kom hem, och nu väntar jag bara på att pappa kommer hem så han kan skjutsa mig och Maria till stallet. Ikväll är det markarbete, och det kommer bli superduper kul! 
Godaste som finns! 

BÄTTRE

Godmorgon! Är bättre idag, men känner mig fortfarande helt sprängd och konstig. Men det trotsar jag och pallrar mig iväg till skolan ändå. Så jag sitter på bussen nu, dricker frukost och tränar på svenska talet. Hörs senare!


SICK

Vill bara gå i ide. Vaknade klockan 1 inatt, av att det spände, tröck och gjorde ont i hela huvudet. Kunde inte ens ha ögonen öppna och mådde illa. SÅ ont gjorde det. Tog en tablett och la mig, men det var likadant imorse när klockan ringde. Så jag bad mamma sjukanmäla mig. Sov ända till klockan 11, men sen har jag legat och vilat hela dagen. Sebbe och jag var ut en sväng för en stund sen. Måste ju ha middag tills ikväll. Snart kommer Sebbes pappa hit med Alvedon eller liknande, sen ska jag fortsätta vila eftersom jag fortfarande har ont..


HOS POJKEN MIN

Hej babes! Min kusin sov kvar hos mig i lördags, så igår tittade vi på hoppningen uppe på ridklubben. På eftermiddagen åkte familjen till farmor och farfar, eftersom de har fyllt år! Fikade och mös. Befinner mig hos Sebastian just nu, efter en hel dag inne på bageriet. Har bakat bullar i mängder, så jag är ganska trött och sliten i detta skede. Han är på träning, och jag ska göra en läxa innan jag lägger mig i badet. Ruggigt skönt! Inte träffat S på en vecka, saknat honom massor!


RSS 2.0