FIX OCH TRIX

 En liten update: nu ska jag äta lite lunch, västerbottenpaj som blev över från igår, det är ju såååå gott! Och sen ska jag duscha, fixa naglarna och göra mig klar. Åker troligtvis till Sebastian lite senare och sen får vi se vad vi hittar på ikväll. Vi har liksom inte planerat något. Haha, som vanligt..

Jag på julaftonen.

GOTT NYTT ÅR!

Idag är det den sista dagen på år 2012. Året har gått så himla fort. Det har varit ett bra år, förutom den sista månaden med allt som hände då. Jag har gjort många nya saker, lärt känna nya människor och bara varit mig själv.
Vill tacka alla mina nära och kära, för att de funnits vid min sida i ytterligare ett år. För att jag fått uppleva en hel del saker jag aldrig trodde skulle hända.
Jag har utvecklats så himla mycket inom ridningen. Tack vare Gemma, Annica och Gayaal. Mitt självförtroende är hundra gånger bättre och jag vet att jag kan klara av saker och ting som jag inte trodde kunde gå.
I höstas började jag på gymnasiet. I en helt ny stad, en helt ny klass och med helt nya människor. Jag trivs som fisken i vattnet. Trodde aldrig att det skulle bli så bra. Men jag saknar verkligen min förra klass, allt vi gjorde. Vi stod varandra nära och vi hade alltid roligt. Tyvärr har en av oss lämnat vår värld. Den 17 december somnade vår Rami in, bara 16 år. Jag vet att han fortfarande finns här med oss, och att vi en vacker dag kommer att ses igen ♥ 
Nu ser jag fram emot ett nytt år, nya möjligheter och nya utmaningar. 

 


En hel del bilder från 2012.
Minnen för livet! Och en bild på Viktoria, Sara, mig och världens bästa Rami får avsluta det här blogginlägget. Gott nytt år! 

SAKNAR ER MINA VÄNNER


ÄNDRADE PLANER

Ja, den här dagen blev inte som jag tänkt mig. Gick upp i tid för att jag skulle till bandyplan och se när Sebbe skulle spela Nyårsbandy, men fick reda på imorse att han inte skulle vara med och min familj hade redan åkt in till endurotävlingen. Så jag får väl sitta hemma själv hela dagen istället. Och ikväll får vi se vart jag tar vägen.

Mitt mysiga lilla krypin! 

CHRISTMAS

Det här är min blogg. Jag skriver och bloggar om det jag vill. Alla som vill får läsa, och om du inte gillar det du läser/ser - stäng ner sidan! Okej? Bra.

Fick en fråga i min frågestund (som du hittar HÄR och som fortfarande pågår) om vad jag fick i julklapp. 
Escadaparfym + nessäsär och lotion, Rihannas parfym (doftar verkligen ljuvligt!), presentkort på H&M, Gina, BIO och Guldfynd. Navelpiercing. Kläder, underkläder. Och i efterhand fick jag The Sims 3.
Av Sebastian fick jag ett skolfoto på honom (iiiiiiih min fina), och en jättefin baddräkt som jag ska ha nu när jag ska börja motionsimma ;) Och av hans föräldrar fick jag en bodylotion, läppbalsam och jättesöta och sköna sockor. Verkligen hur nöjd som helst över mina julklappar. Tusen miljoner tack mina nära och kära!! ♥

JULEN 2012


JULFIRANDE

Nu var julen över för den här gången. Den har varit suverän, verkligen. Farmor, farfar och farbror var här på julaftonen. Och vet ni? MIN STOREBROR ÄR HÄR! Han har ju flyttat till Irland, så det är superkul att han är hemma i Sverige ett tag igen. På juldagen blev det en morgontur på Gayaal med Eva och Farello också, sen hem och fira jul med morfar och sen åkte jag hem till Sebbe igen. Familjen Forsberg var där så vi åt mat osv. Trevligt!
Igår red jag ut på Jalle, helt själv, och barbacka för första gången. Åh, det var så mysigt!
Idag ska jag sätta mig på bussen och åka till Mora. Sebastian spelar nämligen FM Mattsson Cup där i veckan, så ska se en match idag. Sover hos hans föräldrar inatt då jag har stalljour imorgon! 
Visar bilder och julklappar en annan gång. Glöm inte frågestunden HÄR!
Jag och mina bröder ♥

UPPESITTARKVÄLL

Nu har lillebror kommit hem efter att ha umgåtts och spelat hockeymatch med Sebastian och hans bror. Vi har precis ätit tacos och sitter nu bänkade framför TVn och tittar på Uppesittarkvällen! En ljuvlig tradition.

FRÅGESTUND

Det var ju faktiskt ett bra tag sedan sist.. Så nu kör vi igen. Fråga på, så ska jag försöka svara på allt (förutom sånna där dumma anonyma frågor)!

SÅ HIMLA GLAD ATT JAG HAR DIG


SÖNDAG

Igår kväll hade vi gäster här, som en vanlig tradition vi brukar ha någon dag innan julafton - provsmakning av skinkan! Det var några vänner till familjen som kom. Och strax efter nio överraskade Sebastian mig genom att knacka på dörren. Han skulle inte hit först, men han lurades. Med sig hade han också julklappar! Så vi hade en liten julafton tillsammans. Kan visa vad jag fick när alla klappar är öppnade.
Idag har jag inte gjort mycket. Varit in till stan och handlat med mami, gått med hunden and so on.
Nu ska jag mysa framför TVn, duscha och lite senare blir det Uppersittarkväll med Bingolotto!

LÖRDAG

Ledsen för dålig uppdatering. Men den här veckan har varit jobbig, sorglig och så vidare. Har dubblat på dosen medicin så har haft lite biverkningar av den och så har dessutom en vän till mig gått bort. Men jag kan berätta mer om det en annan gång!
Just nu är jag hos Sebastian. Han ligger och sover brevid mig nu, min fina. Men ska hem idag då vi får hem lite gäster ikväll. Har varit här sen torsdags, åkt skridskor (försökt), julhandlat och bara myst. Uppdaterar mer senare!


TA VARA PÅ DIN TID MED NÄRA OCH KÄRA. MAN VET ALDRIG VAD SOM KOMMER ATT SKE HÄR NÄST.

Det känns så konstigt. Trodde inte det var sant först, men sen började jag att inse. Jag grät och tänkte på allting vi har gjort, på hur mycket vi hunnit med under dessa 3 år i samma klass. På hur mycket glädje du har spridit, på hur mycket du fått mig att le och skratta. Det är bara så overkligt att det är slut nu. Att det aldrig kommer att hända igen.
Idag lämnade du oss i den här världen, alldeles för tidigt. Du var bara 16 år. Men jag vet att du alltid kommer att finnas bland oss, att du alltid kommer att ha en plats i mitt hjärta. Du var en klippa. Tack för alla minnen, för allt du har gjort. Kommer att sakna dig så.
Ikväll kommer jag att tända ett ljus, bara för dig.
Vila i frid, min vän! ♥



VIDEOINLÄGG - HUR JAG GÖR RENT MINA SMINKBORSTAR

I den här videon visar jag hur man, på ett väldigt enkelt och billigt sätt, kan göra rent sina sminkborstar. Jag menar, istället för att köpa en ny så fort en borste blir ful och konstig så kan man faktiskt göra ren den några gånger så sparar man pengar innan det är dags för en ny. Man har ju oftast både diskmedel och olivolja hemma också.



17 DECEMBER - 11.51

Godmorgon. Tänkte gå till skolan idag, men kunde inte somna igår kväll och när jag vaknade imorse hade jag ont i magen. Så jag stannade hemma och gör massa hemuppgifter istället. Hoppas att jag är piggare imorgon. Saknar verkligen skolan och mina vänner! 
Hur som haver. Har gjort en god och välbehövlig frukost. Jag har nämligen lite problem med magen, så har ont titt som tätt. Men jag gjorde iordning lite A-fil med müssli, russin och 1-2 matskedar psylliumfrön (fröna gör så att magen börjar arbeta osv). Snabbt, gott och enkelt. Men min mage blir fakiskt bättre av dom där fröna, så det är tur att de finns.
Nu ska jag ta tag i skolarbete, naturkunskap står först på listan. Sen plugga lite matematik!

555 DAGAR - lycklig med dig


MYSHELG

Befinner mig i "mitt andra hem", alltså hos Sebastian och hans familj. Åkte hit igår och då på kvällen var vi hos hans kusiner eftersom Jesper har fyllt år! Åt god mat osv. Idag har jag och Eva gjort julgodis för fulla muggar. Julmys på högsta nivå! Sebbe är på hockeyplan och jag sitter hemma och kollar hockey på TVn med hans föräldrar.


Morning

Godmorgon! Försökte sova så länge jag bara kunde idag men gick upp för cirkus en timme sedan. Har ätit lite frukost men ska nu ta tag i lite skolarbete. Är ledig idag igen, så det skönt. Ska jobba med naturkunskapen och svenskan sen får vi se vad dagen erbjuder.

KÄNSLAN

Gemma (min ridlärare) hämtade mig runt två idag, så jag hjälpte till och pysslade lite i stallet i några timmar innan det var dags att göra i ordning Kastoni. Det var svinkallt så det var lite tungt att rida, men jag försökte så gott jag kunde. Hade inte riktigt styrkan idag, men vi får ta allt steg för steg. Känns bra att jag fick en hyffsad lugn häst i alla fall, och det var bara 2:a gången jag red henne. Kanske kan lägga ut filmer från första gången, då jag hoppade henne. Får se om det går. Men ja. Nu ska jag sova.


1½ ÅR! - 10 December 2012


IGÅR IDAG IMORGON

Har spenderat lite tid med Sebastian och hans familj i helgen, vilket behövdes. Och igår var jag i skolan en stund, pratade med skolsköterskan om allt det här osv. Försökte baka pepparkakor när jag kom hem. Det tog tid, har inte samma ork i kroppen nu, så jag fick sitta ner hela tiden. Men pepparkakor blev det! På kvällen var jag hemma med familjen, tittade på TV och tog det bara lugnt. Välbehövligt det med.
Idag fick jag åka till skolan och äta julbord med mina vänner, saknat dom, men sen gick jag hem. Köpte lite julklappar på vägen så nu är det avklarat. Väntar på att de andra ska komma hem. Imorgon och på torsdag är min klass ledig, så det är superskönt. Ska rida imorgonkväll för första gången på typ 2-3 veckor. Saknar hästarna och mina stallkompisar. Ska dock inte rida Jalle eftersom han kan bli väldigt het, pigg och stark (inte det jag behöver nu direkt) så ska låna en lugn ponny/häst från ridskolan. Åker dit tidigare, ska prata med min ridlärare and so on. Hörs!

Oldie

Answer

"jag är arg, helt seriöst. 
du söker bara uppmärksamhet för din sjukdom. 
folk har de värre än dig, acceptera och sluta fjanta."
- För det första, vem har sagt att du överhuvudtaget ska läsa min blogg? Och för det andra, vad får dig att tro att jag söker uppmärksamhet? Och för det tredje, har jag sagt att jag har det värst i hela världen?! Svar: NEJ. Det är väldigt många som undrat och frågat vad som har hänt. Då är det väl självklart att jag berättar? Dels för att folk inte ska oroa sig så himla mycket och för att jag ska slippa berätta om allt hela jävla tiden. Det här är min blogg och här får jag skriva vad jag vill. Men jag har verkligen inte skrivit något om att folk inte har det värre än mig, för jag vet att det finns många där ute som har det betydligt mycket sämre än mig. Men jag är en tjej som fakiskt har det bra i vanliga fall, och att det är just därför det här är så hemskt för mig. För oss, min familj. Hur tror du själv det skulle kännas om du föll ihop och inte vaknade upp förrän 45 minuter senare och inte kommer ihåg något alls? Det har aldrig hänt mig förut och varken vi eller de på sjukhuset vet vad som är fel än. Klart som fan att det är jobbigt med allt som händer just nu! För jag är så rädd att det ska hända igen. Just nu kan jag inte ens vara med på karraktären i skolan eftersom det ger mig minnesbilder, stod ju och bakade när allt hände. Det här kommer ta tid, men jag ska kämpa. Och nej, jag fjantar inte, bara du som missförstår och fjantar själv som slänger in en anonym kommentar. Söker verkligen ingen uppmärksamhet alls, jag vet vilka som bryr sig och vilka som inte gör. Huvudsaken jag har någon vid min sida, och det har jag. Det är mitt liv, ingen annans. Passar det inte dig, läs inte. Okej? Bra.

3 FRÅN FÖRR


-

Idag har jag varit med pappa på hans jobb och hjälpt till i butiken så mycket jag kunde och orkade. Är trött på att bara ligga hemma och inte göra någonting, men det behöver jag också. Medicinen gör så att jag både blir trött och yr, och så har jag inte ätit normalt heller då jag haft världens sår på tungan som ni kanske vet.
Men nu är jag hemma och ska strax se Sebbes match på datorn. Vi hörs sen.

Morgonmys!

FRÅGOR OCH SVAR OM DET SOM HÄNT

Vad var det som hände?! Vad är felet? Krya på dig! Vill ha tillbaka din blogg som den var ju :(
- Jadu, jag hängde knappt med själv vad som egentligen hände. Jag var på fest hos mina kusiner i lördags, sov kvar där och skulle gå hem runt 10 dagen därpå. Ni som känner mig vet att jag har problem med ofrivilliga ryckningar i kroppen och blinkningar i ögonen. Och när jag precis hade kommit ut på vägen så ramlade jag framåt, brukar ändå känna av när mina "ryck" är på väg. Men jag bara flög och ramlade, så mamma fick komma och hämta mig.
När jag väl var hemma skulle jag baka lussebullar. Jag hade mer ryck än vanligt och tyckte det var superjobbigt, men jag gav mig inte. Mamma gick ut på promenad med Johanna och hundarna, så jag var hemma själv. Jag hade gjort degen och låtit den jäsa i 45 minuter. När jag skulle baka ut bullarna så fick jag helt plötsligt kramp i min högra hand och vidare ut i armen. Sen blev allt svart.
Min lillebror och pappa kom hem först och hittade mig på golvet (då hade jag legat där i 30-45 min), mina ögon snurrade och jag hade saliv på ena sidan av ansiktet. Pappa märkte att något var fel direkt, så han ringde till mamma som kom hem snabbt och sedan 112. Jag hade tydligen sagt mitt personnummer till henne på SOS, och sedan lagt ner telefonen. Men det kommer inte jag ihåg alls. Jag fick tillbaka medvetandet när ambulanspersonalen satt vid mig, och precis skulle sätta kanylen i armen. Jag fick åka med ambulansen till sjukhuset, där tog de blodprover osv. Sov kvar över natten för observation, blev väckt var 4:e timme på natten för koll. Jag hade ju slagit i huvudet och ansiktet när jag föll så var svälld och hade ont. Men fick åka hem i måndags.
De vet inte än vad som är fel. Det kan vara epilepsi eller en propp på grund av mina p-piller. Har fått medicin som jag ska äta två gånger om dagen mot epilepsi, och sedan ska jag tillbaka om någon dag/vecka och göra en magnetröntgen. Jag får inte vara själv eller gå till skolan den här veckan. Medicinen gör så att jag blir yr, trött och jag kan knappt varken äta eller prata då jag måste ha bitit mig rejält när jag föll handlöst. Så min tunga har ett sår och är alldeles uppsvälld (ni ser på bilden).
Jag är rädd och ledsen både för det som hände och om det ska hända igen. Vill leva ett vanligt liv, utan massa mediciner och grejer. Men just nu kan jag inte det. Min blogg kommer inte att vara sig lik, vare sig om det jag skriver eller när jag har tid och lust att uppdatera. Hemskt ledsen för det!
Men tack för alla fina ord och allt stöd jag har fått under dessa dagar! 

HEMMA

Jag fick åka hem igår på dagen. Med medicin mot epilepsi, för att se om mina ryck blir bättre. Men jag ska tillbaka till sjukhuset och göra en magnetröntgen om någon dag/vecka. Man vet inte än vad som är fel eller varför jag fick ett krampanfall. Jag blir självklart hemma från skolan i några dagar, men får inte vara själv. Så idag har min kusin Sara varit här och nu kom min andra kusin Maria och lillebror hem. Imorgon ska jag vara med morfar och mamma på eftermiddagen. Vi hörs sen..


INLAGD PÅ SJUKHUSET

Den här helgen blev inte som tänkt. Åtminstone inte gårdagen. Var på fest hos mina kusiner i lördags, och igår när jag kom hem fick jag jättemånga "ljusryck" (ni som känner mig vet vad jag menar, men det är ofrivilliga ryckningar i kroppen), det var mer än vanligt. Stod och bakade lussebullar när jag plötsligt fick kramp i handen och vidare ut i armen och sedan blev allt svart. Jag var hemma själv, så lillebror och pappa hittade mig medvetslös och okontaktbar på golvet. De ringde efter ambulans och jag vaknade när de skulle sätta nål i min arm. Jag blev inlagd så har sovit på sjukhuset inatt. De ska nog göra mer prover idag, så vi får se när jag får komma hem. Har jätteont i tungan då jag måste bitit mig rejält när jag ramlade, har ont på näsbenet, i pannan och bakhuvudet. Inte så konstigt kanske, när jag föll handlöst.
Men jag hör av mig när jag är på benen igen.

1 DECEMBER - 24 DAGAR KVAR TILL JULAFTON


GODMORGON

Mamma och jag har ätit en liten långfrukost med massa gott. Favorit mackan, ägg, juice, te and so on. Hur mysigt som helst, och snön ligger alldeles tjockt utanför. Det är 1:a december idag, så jag har öppnat första luckan i min chokladkalender och har sett första avsnittet av julkalendern!
Vi ska städa och fixa lite inför julen idag innan jag ska till mina kusiner. Ikväll är det maskeradparty då min kusin fyllde 20 år igår! Så det ska bli skoj ;)

RSS 2.0