HOS SEBASTIAN

Det har varit en dag då jag åkt fram och tillbaka igen. Hade tid hos en specialistläkare imorse och sen fick vi tid på hudmottagningen. Har fått utslag över hela magen och brösten, trodde först det var på grund av medicinen jag äter. Men nej, det var tydligen Pityriasis Rosea och jag har troligtvis fått det för att jag mått så dåligt sen senaste månaden, stress, varit depp och så vidare. De tog ett hudprov (skar av en bit av huden) för att vara riktigt säkra att det var viruset och så. Men nu är jag hos Sebastian, äntligen, för det var inget som smittades! Han är på träning och jag har gjort lite skolarbete. Vi hörs sen!


HIT OCH DIT

Återigen en lång dag. En väldigt lång dag! Åkt fram och tillbaka hela tiden känns det som, och har bara fått väntat och väntat. Vi har inte direkt fått hjälp idag, så ska till sjukhuset imorgon igen. Men berättar mer en annan gång när allt är klart och så. Ska sova nu, så godnatt!


GOD MORGON

Godmorgon! Har tagit en dusch och ätit en god frukost. A-fil med nötter och banan, rostade mackor med ost och jordgubbste! Hinner inte blogga mer, för ska åka till vårdcentralen nu! Berättar mer sen.


GODNATT

Har krypit ner i min älskade säng nu, är verkligen helt slut. Övertrött och ont i magen. Så det ska bli skönt med lite sömn, men saknar sovsällskap. Inte träffat Sebastian på två veckor nu! Tråkigt men sant.
Jaja. Godnatt allesammans, ni är toppen, statistiken har återigen stigit idag!


SANDWICH

Förra veckan gjorde jag och mamma tonfisksandwichs till middag, och jag gjorde även en till lunch dagen därpå. Så himla gott och enkelt! Bred smör på en rostmacka (man kan rosta eller bara ha det vanligt), lägg på sallad och sedan tonfisk, majonäs och sist tomat och gurka. Vi blandade tonfisk och majonäs i en skål och hade på. Men man får göra som man vill. Och självklart behöver man inte ha tonfisk. Man kan ta till exempel skinkost, mjukost, philadelphia, ost.. Ja, det man känner för helt enkelt! 

I SÖNDAGS


Var på Kupolen med mamma i söndags. Är en riktig djurmänniska, fastnade för ringen och örhängena direkt när jag såg dom. Fick presentkort av mina farföräldrar i julklapp så hittade en jättefin klocka! Och jag har letat efter stövlar länge och hittade äntligen ett par jag tyckte om och som satt bra. Köpte även ett rosa träningslinne! 
Förra helgen var jag och mamma även i Sågmyra. Fick med mig två stickade tröjor, tre toppar, trosor, jeans och ett par shorts! Bubbleroom hade REA, så fyndade rejält. För jeansen och shortsen betalade jag 100kr!!

ETT VAL OM MIN FRAMTID


Ögonskugga, eyeliner, mascara - dagens make up
Hej på er, alla underbara läsare som fortfarande är kvar även fast jag är urusel på att uppdatera. Inatt har jag sovit bättre men är helt slut nu efter en dag i köket. Vi hade lunch för hela skolan så det har varit stressigt men roligt. Har även fyllt i ett papper som handlar om min framtid, mitt yrke. Och det känns bra. Ska lämna in det på fredag eftersom jag är ledig i två dagar nu. Studiedag imorgon. Då ska jag först till vårdcentralen, av personliga själ, och på eftermiddagen till kiropraktorn igen. På torsdag är vi lediga eftersom vi fått hemuppgifter. Rätt så skönt!
Nu ska jag fixa lite inlägg, så vi hörs snart.

JÄKLA NATT

Det har varit en lång dag. Kunde inte somna igår kväll, men när jag väl lyckades så drömde jag bara helkonstigt, vaknade, somnade osv. Så har nog sovit i max 3 timmar innan klockan ringde tjugo över fem. Dock var det inte så jobbigt i skolan och väl hemma så har jag bara legat i soffan. Mår konstigt men hoppas att jag är bättre tills imorgon! Ska sova nu, så vi hörs.


RALLY-SPRINT SM FALUN

Åh, vilken dag! Jag har varit ute i skogen och tittat på rally. Kameran följde givetvis med och jag är nöjd över bilderna som blev, trots att det var första gången jag fotograferade bilar!
Visar er några på bloggen, men alla bilder kan ni se HÄR (MXPHOTOGRAPHS Facebook sida).

FREDAG

Var hos kiroprakton igår. Har haft problem med ryggen länge, kan inte ens rida utan att det gör ont om fan. Så han knäckte tillbaka den och nacken, hittade en låsning i ländryggen och fixade. Men ska tillbaka på onsdag igen eftersom jag gått med det så länge. Så förhoppningsvis blir det bättre! Har varit hemma idag, med huvudvärk. Har fortfarande ont så ska sova snart. Imorgon ska jag vara ute i skogen och kolla på rally! Det är ju SM veckan i Falun just nu, så det ska bli kul!


STALLET

Det har varit en bra dag. Skolan var snabbt över då vi inte gjort så mycket. Var sjuk igår (magont) men är frisk nu som sagt. Om en stund ska jag till stallet och rida lektion, vem det blir vet jag inte. Lånar ju ridskolehäst just nu! Vi hörs en annan gång. Imorgon kanske. Får se om jag är pigg nog, ska till kiropraktorn imorgon eftermiddag. Förhoppningsvis slipper jag min smärta i ryggen efter det besöket!


TILL ER SOM SKA VÄLJA GYMNASIE

Fått flera frågor angående gymnasie och val inför det, så tänkte passa på att berätta lite om mitt val och hur jag kom fram till slutgiltiga valet. För jag förstår vilken stress, panik och funderingar alla har nu som ska välja!

Det är snart ett år sedan jag gjorde mitt val. Och jag vet inte hur många gånger jag ändrade mig innan jag skickade in ansökan. Men jag skaffade mig en så kallad "framtidscoach" som ger en tips och råd och berättar sin historia angående gymnasievalet. Hon jag hade hjälpte mig verkligen att förstå att jag skulle välja det som kändes bäst, oavsett hur långt jag fick åka eller hur tidigt jag behövde gå upp. Jag valde alltså efter hjärtat, vad som skulle passa mig bäst. Struntade totalt i vad mina vänner valde för jag visste att jag skulle lära känna nya och samtidigt hålla kontakten med dom. 
Jag har nu gått en termin på Hushagsgymnasiet i Borlänge och trivs som fisken i vattnet, känner fortfarande att jag valt rätt. För det är ju med mat och bakverk jag vill hålla på med! Så linjen passar mig alldeles perfekt och jag struntar fullständigt i att jag får gå upp strax efter fem varje morgon för att ta mig till skolan.
När dessa tre år är slut så har jag ju faktiskt en utbildning och kan få jobb direkt.
Vi har ungefär häften karaktär och hälften vanliga ämnen så som matte, svenska, naturkunskap och engelska i första ring. Vi läser också andra kurser som till exempel hygienkunskap, livsmedel - och närlingslära en gång i veckan. Lärarna är jättebra, trevliga och snälla och alla säger hej när man möter dom. Det är faktiskt något jag tycker om, man blir ju liksom gladare när man är trevliga mot varandra.
I ettan testar man på de olika inriktningarna, så man har fyra veckor per avdelning om man säger så, sen byter man till nästa och så vidare. Vi bakar, styckar, lagar mat, lär oss hur man serverar och så.
Om någon vecka ska jag också göra ett val, vad jag vill göra i tvåan och trean.
Man får ju välja mellan chark/färskvaror/delikatess, konditori/bageri eller restaurang/servering, som man läser de två fortsatta åren. Och så som det ser ut nu så kommer jag välja konditori/bageri.
Det var lite om min linje (Restaurang - och livsmedelsprogrammet) och gymnasie. Men det är alltså INTE Hotell och Restaurang jag läser, utan mer hur man lagar maten.
Har ni fler frågor? Då får ni gärna kontakta mig så ska jag försöka hjälpa er så gott jag kan!
Skicka iväg ett mejl till [email protected] eller skicka ett PM via Facebook.


 

EN PLATS INGEN KAN TA

Det har varit en tung vecka. Och jag kan fortfarande inte riktigt förstå att Jalle är borta.
I lördags fick han kolik. Veterinären kom dit och konstaterade att han hade tarmvred. Allt var omvänt i magen och han hade så ont. Eva, Annica och jag var med hela tiden och han fick somna in under stjärnhimlen.
Det känns så tomt. Men jag vet att han har det bättre där han är nu. Han kan springa fritt på de evigt gröna ängarna! Vår fina kille. Himlens vackraste stjärna ♥
Nu lever jag vidare med alla minnen. Men jag saknar honom så mycket. Han var min drömhäst, en sån personlighet, en helt fantastisk häst. Jag är hur glad som helst över att fått träffa honom. Hade jag inte gjort det så hade jag verkligen inte varit på den nivån jag är på nu, och jag ska ta vara på allt han lärt mig under vår tid tillsammans.
Vila ifrid, min läromästare! ♥

Ska knåpa ihop en video med alla bilder på honom och mig någon dag framöver.

PAUS

Det är en tuff period jag går igenom nu. Verkligen allt händer på samma gång och det är bara så jobbigt. Jag som skulle blogga supermycket och hålla igång, men just nu får den uppdateras när jag har lust och ork. I lördags fick Jalle somna in, som många redan vet. Och det är så himla sorgligt. Finaste killen.. Kan berätta mer sen för nu orka jag bara inte. Nu ska jag bara slappa och vänta tills Sebastian kommer hem från träningen. Vi hörs.


HEMMA

Inatt har jag sovit som en kratta. Och inte nog med det så vaknade jag med migrän. Har vilat/sovit nästan tills nu. Måste plugga matte då jag snart har prov och sen ska jag duscha, plugga mer, handla och baka en tårta. Vi hörs sen!


EN FRÅGA - ETT SVAR

"I vilket program brukar du göra dina headers? :)"
- Jag gör mina headers i Picasa 3 som är ett gratis program man kan ladda ner. Det är på svenska också, så det är ju ett plus och det är går snabbt och enkelt!
Några jag har gjort:

 

HEMLAGAD PIZZA PÅ 10 MINUTER

Häromdagen så gjorde jag en busenkel och lagom pizza till lunch.
Det jag använde mig utav var ett tortillabröd (som man har till tacos), ketchup och tomatpuré, skinka och ost. Men gjorde även pizza på kvällen och då valde jag att ha tonfisk, rödlök och mozzarellaost istället. Men man kan ju välja vilken ingrediens som helst, det man tycker om helt enkelt. Parmaskinka, champinjoner.. You name it!
Grädda i ugnen 200 grader i ungefär 5 minuter. Snabbt, gott och enkelt!

LÖRDAGS


TORSDAG

Pju.. Allt har verkligen gått i tvåhundra de senaste dagarna. Jag har börjat skolan igen, ridit och fixat med annat. Men nu äntligen kan jag sätta mig ner och ta det lugnt en stund! Vi hade två lektioner idag (som vanligt varenda torsdag) så jag slutade halv elva. Åkte till Falun och åt lunch med mami, mysipys. Är nu hemma och tänkte göra en massa inlägg, så håll utkik! 

Från idag.

HINNER INTE

Det har varit en jobbig dag. Och snart kommer Sebbes pappa och hämtar mig, ska på lektion med Jalle ikväll! Så hinner inte blogga nå mer idag. Men imorgon kommer jag förhoppningsvis att uppdatera massvis! En massa tips och så. Hej så länge!


DAGS ATT SOVA

Har inte alls hunnit med bloggen idag, tyvärr. Var på sjukhuset imorse och pratade med en läkare om det som hände för 1 månad sedan. Men mer om det kan jag kanske berätta senare, för nu måste jag faktiskt sova! Klockan är ställd på 5.10 så det är bäst att jag somnar nu. Hörs imorn, puss.


MATCH

Godmorgon allesammans! Sov länge idag, så himla skönt och välbehövligt, myste med Tarzan framför TVn och nu ska vi äta brunch innan vi åker till Leksand för att se Sebbes match! Vi hörs lite senare.


GODNATT

Ligger äntligen i min säng efter en lång dag. Vi har haft gäster här på kvällen, ätit tacos och så. Mycket trevligt! Men ska sova nu, har ont överallt känns det som och är helt slut. Får se vad morgondagen har att erbjuda.. Godnatt!


SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN

Hur gammal var du när du började rida? 
Hur länge har du ridit Jalle? 
Vilka bloggar följer du? 
Har du färgat ditt hår i någon udda färg någon gång?:)
- Oj, jag har liksom alltid hållit på med hästar, ridit hos kompisar och hos farmor enda sedan jag var pytteliten. Men jag började på ridskola på min födelsedag när jag fyllde 8 år. När jag och Sebastian blev tillsammans sommaren 2011 fick jag börja rida Jalle. Han står ju hos dom, så det är på den vägen jag fått chansen att rida Jalle!
Jag läser faktiskt inga kändisars bloggar. Bara de jag känner eller vet vilka det är som till exempel Celinne, Malin och mina kusiners bloggar som finns under "länkar". Har aldrig färgat mitt hår i någon konstig färg, är blond från början men är numera brunett och har varit i flera år! 

Vad fick du i julklapp? :)
- Det jag fick i julklapp hittar du HÄR.

Hur träffades du och Sebastian?
- Det är en lång historia. Vi hade gemensamma vänner och blev kompisar på Bilddagboken. Började prata, smsa, chatta och så vidare. Vi var tillsammans två gånger när vi var cirkus 11-12 år och 12-13 år. Men vi träffades aldrig då. Första gången jag träffade honom var hösten 2010 och sedan dess har vi hållit ihop, på riktigt. Den 10 juni 2011 blev vi tillsammans! Så det tog oss ungefär 4 år innan vi tog tag i allt på riktigt, haha, roligt men sant.

Trivs du på ditt gymnasie? Vad får ni göra?
- Ja, jag trivs som fisken i vattnet. Vi lär oss hur mycket som helst om matlagning, bakning, hygien och en hel del andra saker. Får vara i både konditoriet, bageriet, charken och restaurangköket så det är en hel del områden man får prova på nu i ettan innan man väljer vad man vill gå i tvåan och trean. Men vi har såklart andra ämnen också, så som svenska, engelska, naturkunskap och hygienkunskap nu i ettan. Det är en bred linje!

Dricker du? Har du haft sex?
- Nej. Jag dricker inte och har faktiskt aldrig gjort. Det känns hel knäppt eftersom nästan alla jag känner i min ålder gör det. Men jag kan inte det, har aldrig vågat på grund av mina "ryck" jag har haft. Har alltid behövt mycket sömn och så, speciellt nu när jag började på gymnasiet då jag går upp fem varje morgon. Och efter mitt anfall jag fick för 1 månad sedan så har jag fått medicin, så jag får inte. Men jag klagar inte eller hänger läpp över det. Jag kan ha roligt utan alkohol och får dessutom mer tid för mina när och kära på helger och så, när många andra är ute och festar. Det är så mitt liv ser ut. Om jag haft sex? Jag har pojkvän, fyller sjutton år och äter p-piller. Haha, så gissa!

Vad hände egentligen när du blev inlagd på sjukhuset? :(
- Det enda jag minns är att jag fick kramp i handen och ut i armen, sen är allt svart och jag vaknade när ambulanspersonalen höll på med mig. Pappa och lillebror hittade mig på golvet, och de märkte direkt att något var fel. Jag hade saliv i ansiktet och var helt borta när de försökte prata med mig. Har fått medicin mot epilepsi, så det kan vara det, för mina andra "ryck" och blinkningar jag har haft är borta. Men ska in till sjukhuset på måndag och prata mer och så.

Vilka bloggar följer du?
Hur många unika besökare har du ungefär varje dag? :)
- Svaret på första frågan finns längre upp! Och jag har ungfär 150 unika varje dag just nu, det har sjunkit de senaste månaderna då jag inte bloggat så mycket. Men det stiger för varje dag!

Vart köper du dina kläder? 
Är du modeintresserad? 
Hur sminkar du dig? 
Jättefin blogg!!!
- Jag brukar typ aldrig köpa kläder, haha. Hatar att trängas runt på stan och hålla på. Men när det väl händer så är det väl på H&M, Gina, Lager 157 eller liknande. Nä, jag är inte så modeintresserad, men nog tänker jag mycket på hur jag ser ut i alla fall! Kan visa i ett inlägg lite senare hur jag sminkar mig! Tusen tack! :)

Föredrar du att vara hemma eller att festa? 
Trivs du bra i din nya klass och skola? 
Nämn 5 egenskaper hos din kille som du gillar! 
Hur träffades du och din kille? -var det "kärlek vid första ögonkastet"? 
Favoritland? (utom Sverige) 
Känner du att du utvecklats som människa efter att du började gymnasiet? 
Kanonbra blogg! :)
- Som jag skrev tidigare, jag föredrar att vara hemma. Trivs som fisken i vattnet i min skola, men klassen hade kunnat vara lite bättre. 5 egenskaper.. Hmm, alltså jag gillar allt med honom! Han är omtänksam, snäll, underbar, fin, romantisk, gullig.... Ja, han är bäst helt enkelt! Alltså, det var nog faktiskt kärlek vid första ögonkastet, men vi vågade aldrig satsa förrän vi blev mer mogna och förstod vad det innebar. Vi har ju alltid dragits till varandra! Favoritland? Svår fråga. Har ju bara varit på Mallorca, Rhodos, Cypern och Gran Canaria. Favoritstället är nog alla fyra! Jag har utvecklats massor sen jag började gymnasiet, faktiskt. Och tack så himla mycket!


Tack för alla frågor och kommentarer! Det blev många fler än jag väntat mig. Känns superbra att vara tillbaka igen! Har ni fler frågor är det bara att ställa dom i vilket inlägg som helst.



KONFEKTKAKA

 Ett recept ur boken "Kladdkakor" av Maria Öhrn.

Jag bakade här om dagen som jag sa. Det blev ingen vanlig kladdkaka utan en lite mer mäktig och lyxigare variant, men den är superduper enkel och det behövs inte många ingredienser.

INGREDIENSER:

200 g smör eller margarin
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR:
"Smörj och bröa en form med löstagbarkant (jag tog en som var 26 cm i diameter). Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt ner blockchokladen och dra kastrullen från värmen. Rör om då och då tills chokladen smält helt. Vispa ägg och socker pösigt och rör försiktigt ner chokladsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Försök att ta bort eventuella klumpar (jag siktade i mjölet och bakpulvret). Häll smeten i formen och grädda i drygt 12 minuter i 225 grader. Förvara kallt!"

Den var gudomligt god. Smakade mer som en kladdkaka man köper på café eller liknande. Jättegott med en klick grädde till, men den är mäktig så ta en liten bit åt gången! Den räcker till många personer.

MYSDAG

Wiho, kan nog blogga från telefonen nu igen, så så blir det mer uppdatering när jag inte är hemma! Klädde på mig min onepiece och vid 9 kom Sebbe och Jonte och hämtade mig imorse. Tillbringade förmiddagen i Leksand men är nu hemma hos dom. Vi har åkt lite stjärtlapp på eftermiddagen.
Åker hem imorgon igen, så vi hörs då! Och hörrni, håll utkik, för ett recept på en supergod "kladdkaka" kommer att dyka upp inom kort!


BAKA EN LITEN KLADDIGKAKA

Nu börjar JVM matchen mellan Sverige och Ryssland. Ska kika på den men samtidigt baka en kladdkaka! Har inte bakat på år och dar känns det som, så jag passar på nu medan jag kan. Länkar till en kategori där en massa inlägg om matlagning och bakning finns! Klicka HÄR. Och på bilden ser ni en tårta jag gjorde lite spontant till mamma!

NY HEADER/SISTA CHANSEN

Knåpade ihop en ny header som ni säkert ser, om inte - tryck F5.
Statistiken växte jättemycket redan under gårdagen så det känns sjukt bra att vara tillbaka på banan igen. Tänkte svara på frågestunden ikväll eller imorgon, så det är sista chansen att ställa frågor nu. Det har trillat in några frågor till så det är kul. Klicka HÄR för att komma dit.
Min gamla header.

FRUKOST/TIPS

Godmorgon. Tänkte sova ganska länge idag, hade så ont i huvudet igårkväll, men vaknade kvart i nio av att min hund låg och ylade?! Så det var bara att gå upp och släppa ut honom en stund. Har ätit en riktig brakfrukost. A-fil med müssli, banan, russin och mina psysaliumfrön så magen kommer igång, ett glas proviva, jordgubbste med honung och rostade mackor med skinka. Supergott!
Har inga planer för dagen. Så vi får se vad jag hittar på.
TIPS: istället för müssli och flingor kan man ha i frysta bär i filen, som till exempel hallon eller blåbär. Gott och nyttigt! 

INSTAGRAM PÅ WEBBEN

Ni glömmer väl inte att Instagram nu också finns på webben? Klicka HÄR så hittar ni min.

PLUGG

Dagen har gått åt till en massa plugg. Skrivit en novell, gjort en massa inlämningsuppgifter till Naturkunskapen och fixat med lite svenskagrejer. Känns skönt att vara klar med det mesta inför skolstarten! Och det känns faktiskt skönt att gå till skolan på tisdag igen. Saknar mina klassmates och att baka och laga mat.
Har även hunnit med en promenad med Aragon. Snorhalt men uppfriskande! Ska ta mig en dusch nu, sen slänga mig i soffan och se på TV med ma familia.

ETT NYÅRSLÖFTE / EN FRÅGA TILL ER

Ett nyårslöfte som jag har är att få min blogg ytterligare lite större, blogga mycket mer och så. För att det ska gå, så tänkte jag fråga er vad ni vill läsa om? Ridningen, fler tips, mer vardag, mer fotografi eller vad vill ni läsa?
Jag lovar. Det ska bli mer uppdateringar och inlägg!

EN ARTIKEL

För några veckor sedan kunde man skriva till DT för att få en artikel som julklapp, pappa gjorde det och vann.
Klicka HÄR för att läsa den på DT.se :)


 
 
 
 

MITT NYÅR

Godmorgon! Har försökt bloggat från mobilen, men appen krånglar återigen. Därav ingen uppdatering under nyår. Men jag firade i alla fall in det nya året med min kärlek. Vi åt mat med hans bror och senare på kvällen åkte vi dit hans föräldrar var och umgicks med dom och andra trevliga människor.
Skulle ha sovit kvar igår också, men Sebbe blev plötsligt sjuk på kvällen så jag bestämde mig för att åka hem så han fick sova ordentligt inatt. 
Har ätit frukost och ska nu ta tag i lite skolarbete. Jag har ju som sagt haft hemuppgifter i en månad nu ungefär, eftersom jag äter medicin som ger massor med biverkningar så jag har mått dåligt, varit trött och så vidare.
Lite senare tänkte jag ta en liten promenad med hunden i det fina vädret.

Nyårsafton.

RSS 2.0