BRUNCH

Gjorde mig lite mat alldeles nyss. Frukost och lunch - brunch. Våfflor med grädde och hallon.

KVÄLLENS LEKTION

Vi hade tydligen voltige på ridningen idag. Det var sjukt roligt! Ridläraren longerade Shakespeare och så fick vi sitta i sadeln utan stigbyglar och tyglar och tänka på sitsen. Sen longerade vi elever varandra och gjorde olika övningar på Kastoni med voltigegjord. Verkligen nyttigt att göra så ibland. Innan ridningen så var jag hos Sebbes föräldrar i några timmar, var ute i hagen jättelänge och myste i vårsolen med Amy och Farello. Gullehästarna! Nu är jag hemma och ska snart sova, imorgon ska jag till min kusin och vara med henne! Godnatt.


ETT GOTT SKRATT

Godmorgon! Är fortfarande hos Sebastian. Storstädade hela lägenheten igår medan han var på träning, så nu är det rent och fräscht här! På kvällen gick vi till arenan och såg A-lagets match mot Örebro, och när vi kom hem la vi oss nästan direkt.
Inatt fick jag mig ett gott skratt. Vaknade av att Sebbe pratade jättemycket och sen sa han "ja, men då går jag nu" och så tog han en kudde i handen och gick. Jag sa "vad håller du på med? Kom hit! Hallå?!" och efter en liten stund vände han och HOPPADE ner i sängen. Sen började han asgarva och studsade omkring innan han till slut la sig ordentligt. Nog har han pratat i sömnen och så, men under våra snart två år tillsammans så har han aldrig gjort sådär.
Snacka om att jag skrattade. Haha! Men sen höll han sig lugn resten av natten. Han är på träning nu och jag ska ta och göra mig klar och fixa lite. Åker hem idag, eller först till stallet och rida lektion. Vi hörs!

HOS SEBBE

Godmorgon! Åkte till Sebbe igår. Vi gjorde tacos och bara tog det lugnt, jättemysigt. Han är på träning och jag har haft igång en tvättmaskin nu, ska städa och fixa tills han kommer tillbaka. Ikväll ska vi nog på A-lagsmatchen.
Jaja. Vi hörs!

NI GLÖMMER VÄL INTE

När jag inte hinner blogga så hittar ni mig på min Instagram. Uppdaterar där i stort sett varje dag!
Vill ni göra en så kallad Shout Out så fråga bara, antingen här eller kommentera en bild på Insta.
http://instagram.com/FELICIAISRAELSSON

SPORTLOV

Nu är jag hemma igen efter en kanonbra helg i Östersund.
Vi kom hem runt tio igår kväll och då var jag helt slut så gick och la mig på en gång. Har nu suttit sen halv tio imorse och redigerat massa bilder från tävlingarna, så de finns upplagda på MXPHOTOGRAPHS FB'sida som du hittar HÄR. Ska äta lunch, duscha och fixa lite. Får se vad jag hittar på sen.

Igår.



BRA DAG

Det blev en lyckad tävlingsdag för både Hampus och Lukas idag. Båda två körde sitt första enduro SM och Hampus kom på en åttonde plats och Lukas på den tredje! Så har alltså befunnit oss på ett motorstadion idag men har nu gjort mig klar för att gå ut och äta på stan här i Östersund. De andra är nere i relaxen, men jag kan ju inte bada i klor eftersom jag fortfarande har medaljongsjukan. Tråkigt, men så är det! Vi hörs.


BORTA

Godkväll! Ledsen för dålig uppdatering idag. Idag tog jag på mig min onepiece och packade väskan och har åkt bil i flera timmar. Befinner mig just nu på ett hotell i Östersund då min lillebror ska tävla Enduro SM imorgon! Min familj åkte upp igår och jag idag. Vi blir här hela helgen, så uppdateringen kanske blir lite upp och ner. Nu ska jag sova så vi hörs, puss!


SOM ETT HUS - MAN VET INTE VAD SOM DÖLJER SIG PÅ INSIDAN


IGÅR - FILMSNUTT/IDAG

Igår hade vi hoppning på ridlektonen och jag fick ha Prinsen. En helt underbar och snäll häst, verkligen superhärlig att rida! Jag har inte hoppat på flera månader och jag minns inte sist jag hoppade över 60 cm, då jag bara ridit en oinhoppad Gayaal de två senaste åren. Men åh, vad roligt det var! Jag skrattade hela lektionen och efteråt satt mina mungipor uppe vid ögonen ungefär, haha. Det kändes superbra så jag är jättenöjd.
Nu är jag hemma efter en kort dag i skolan. Började 9:40 och slutade två timmar senare! Ska ta och göra lite fler inlägg, tror jag, och sen ska jag till mina kusiner.

En filmsnutt från igår, och ja - det är ett glädjerop efter hindret! 

TIPS: MELLANMÅL

Det kändes som om det var en evighet sedan jag var i skolan. Först kändes det inte bra alls men det släppte och jag har skrattat sjukt mycket med tjejerna idag! Är hemma nu och ska äta ett rejält mellanmål innan jag ska till stallet. Vaniljyoghurt (laktosfri), nötter, psylliumfrön, banan och frysta hallon. Åh så gott! Och riktigt mättande. Verkligen ett tips till er som tycker om varierande mellanmål, man kan ju faktiskt byta ut nötterna och bären mot en massa andra frukter och bär.


20.25

Efter att ha gjort lite skoluppgifter så ligger jag nu i soffan och tittar på TV, är helt slut och min mage gör ont. Ska ta och lägga mig snart och imorgon ska jag till skolan igen. Får se hur mycket jag orkar, men ska försöka allt jag kan!


TISDAG

Godmorgon! Igår hade jag fullt upp. Först möte med skolan och sen åkte vi till sjukhuset eftersom jag hade tid för magnetröntgen. Mötet gick bra och nu har jag en planering över kommande veckor när jag ska byta medicin och hålla på, vissa dagar kommer jag att vara sjukskriven och så ska jag bara läsa kärnämnen. Känns faktiskt bra, så jag slipper stressa hela tiden.
Det var lite läskigt att göra en magnetröntgen, men det känns skönt att äntligen ha fått göra en. Så nu väntar vi bara på svar vilket kommer ta någon vecka.
Sitter just nu och gör en massa skoluppgifter, och det kommer jag att fortsätta med resten av dagen!

PÅ TÅGET

Vaknade igår kväll och mådde jätteilla, mått konstigt hela natten och morgonen också. Köpte en Proviva och sitter nu på tåget för att åka till skolan och ha ett möte med min mentor, skolsyster, mamma och pappa osv. Vi ska se hur vi ska lägga upp min skolgång nu när jag håller på att byta medicin och så. Efter det ska jag direkt till sjukhuset igen, för idag ska jag äntligen få göra en magnetröntgen! Har väntat på den enda sen första gången jag föll ihop. Alla dessa väntetider! Men som sagt.


KVÄLLSMYS

Befinner mig nu i lägenheten. Har duschat och fixat inför morgon dagen och nu myser jag framför TVn med lite godsaker för mig själv! Sebbe kommer hem från Malmö inatt, äntligen. Längtar efter honom men om några timmar kryper han ner bredvid mig. Ska till skolan en sväng imorgon och sen till sjukhuset igen. Uppdaterar mer sen!


NEW IN


11.06

Godmorgon! Igår var jag som sagt på Scandic i Falun med familjen och en massa andra människor som var funktionärer på SM Rallyt i Falun för två veckor sedan. Det var först ett möte/utvärdering av tävlingen sen bowling och sen mat. Det blev även en prisutdelning från bowlingen, och jag kom fyra av ca 40 personer! Pappa kom tvåa så vi fick två pris i familjen, haha. Känns som om det är den enda sport jag är bra på.. Illa!
Har nu ätit, standardfrukosten - vaniljyoghurt med banan, nötblandning och mina frön för magen. Så gott! Ska göra mig klar och åka in till stan med mamma för att handla och göra några fler ärenden.


ENDURO

Idag gick jag upp tidigt för att åka till Falun och kolla på endurotävling. Både pappa och lillebror körde! Hampus kom trea i hans klass men dessvärre fick pappa lov att bryta efter första sträckan då han körde sönder gasvajern. Det har i alla fall varit en härlig dag! Nu har alla tagit på sig lite finkläder och gjort sig klara, för nu ska vi till Falun igen för att bowla och äta mat med en massa andra människor (de som var funktionärer på SM Rallyt för två veckor sedan). Vi hörs!


10.52

Godmorgon. Åkte till Sebastian igår, vi firade alla hjärtans dag tillsammans genom att göra hemmagjord pizza och bara mysa. Vi blev så mätta att vi inte orkade med efterrätten, haha. Men det var supermysigt och skönt att bara ta det lugnt, då jag hade ont i huvudet hela dagen igår. Och imorse när jag vaknade hade jag fortfarande ont och var skakis, så jag åkte inte till skolan idag. Sebastian är på träning och direkt efter den ska han till Malmö över helgen. Så jag ska ta mig hem härifrån på eftermiddagen. Men nu ska jag ta det lugnt och vila.
(Tilde, jag har svarat på dina frågor i kommentarsfältet i inlägget du kommenterade)

En bild från i somras. Min kärlek.

TORSDAG

Idag har jag varit på sjukhuset och tagit blodprov, måste göra det innan jag kan börja med den nya medicinen. Har även hunnit med en sväng på stan och är nu hemma, men ska gå till bussen nu för att färdas till Sebbe. Det är ju bara alla hjärtans dag en gång om året, hoppas ni får en bra kväll!


14.51

Hej på er! Som ni kanske förstår så kommer jag att uppdatera bloggen när jag orkar. Det är inte så lätt just nu, och jag har inte varit i skolan sen i onsdags då jag inte varit så himla pigg. Känner mig bättre nu så förhoppningsvis ska jag till skolan imorgon och till stallet på kvällen om jag orkar. Nu ska jag fortsätta ta det lugnt och äta lite mellis!


DET KOMMER ATT TA TID

Det är många som har undrat vad det är som har hänt/händer just nu och jag orkar verkligen inte skriva om allting flera gånger, så det är väl lika bra att berätta här.

I flera år har jag haft så kallade "ljusryck". Jag blinkar annorlunda och hela min kropp kan rycka till utan förvarning, och jag har inte märkt själv att jag blinkat konstigt och har heller inte kunnat hålla koll på rycken. Ibland har rycken varit så kraftiga att jag ramlat men har alltid varit vid medvetandet. 
Jag har varit på sjukhuset och gjort EEG undersökningar två gånger men de har inte hittat någonting, bara att jag är känslig mot ljus på något vis. Det har varit väldigt jobbigt att leva med det utan att man vet vad det är, och jag kunde ju liksom gå i till exempel affärer och få ryckningar så att folk kollade konstigt på mig. Många har skrattat åt mig för att det ser så roligt ut, det har ju jag också gjort så klart, men innerst inne så har det gjort ont och jag skämdes verkligen. 

Första advent 2012 skulle jag gå hem från mina kusiner efter att ha varit på fest kvällen innan. Det var jätteljust ute och snön gjorde det ännu värre (mina ryck blev värre och fler när det var soligt ute) och rätt som det var så flög jag framåt och ramlade. Ringde såklart mamma eftersom det var så jobbigt, kunde inte ta ett steg utan att rycka till och ha mig. När hon hämtat mig och jag var hemma så skulle hon ut på promenad med Aragon och jag skulle börja baka lussebullar. Under hela tiden så röck jag mer än vanligt och jag blev så arg och förbannad. När jag skulle börja baka ut små lussebullar så fick jag kramp i höger hand och vidare ut i armen. Det gjorde så ont, jag försökte skrika men sen blev allt svart. Det är bara det jag kommer ihåg. Pappa och lillebror kom hem cirka 30-45 minuter senare och hittade mig då på golvet, jag hade saliv i hela ansiktet. Hampus frågade vad jag höll på med, men jag var helt borta, pappa satte mig upp och tydligen så hade jag suttit och bara stirrat omkring mig men inte pratat. Jag fick tillbaka medvetandet när ambulanspersonalen precis skulle sätta kanyl.
Blev inlagd på sjukhuset över natten. Kunde knappt äta eller prata då min tunga var helt svälld, hade förmodligen bitit mig när jag föll/krampade och så hade jag bulor lite här och var.
Läkaren skrev ut ett recept på epilepsimedicin och från att jag börjat äta den så har jag inte haft några ryckningar eller någonting. Det känns jättebra, men har mått så dåligt av den. Jag har inte haft aptit, gått ner i vikt, sover dåligt, huvudvärk och illamående. Det har ju även hänt en massa andra grejer runtomkring mig under den senaste tiden, så jag har inte haft det lätt.

Två dagar efter att Jalle gick bort så började jag få utslag på magen och brösten. De blev bara fler och fler och till slut kontaktade vi sjukhuset. Först trodde dom att det var utslag av medicinen men de skickade upp mig på hudmottagningen i alla fall och där konstaterade dom att jag hade fått ett virus som heter Pityriasis Rosea.
Antagligen så har jag fått viruset på grund av allt som hänt, att min kropp var tvungen att bryta ut någonstans för det finns ingen direkt orsak till varför man får det viruset. Det smittas inte heller och det läker av sig själv.
Men jag skulle i alla fall få byta medicin på grund av alla biverkningar jag fått, så vi började trappa ner med antal tabletter eftersom man måste fasa ut den och in med den nya.

Förra veckan så fick jag ännu fler utslag och jag kände mig konstig i flera dagar.
På onsdagen skulle jag rida lektion på Mejas ponny och medan jag gjorde i ordning ponnyn hon skulle rida så började jag känna mig jättekonstigt, och väl ute i ridhuset så blev det bara värre. Det kändes som om jag inte fanns fast jag visste vart jag var. En overklighetskänsla eller vad man ska säga, det är svårt att beskriva.
Johan, Mejas pappa som jobbar som ambulanssjukvårdare, tog mig åt sidan och vi gick ut i caféteriahuset. Då började jag krampa, men var hela tiden vid medvetandet. De ringde mamma och sedan ambulansen eftersom det var lika bra. Krampade säkert 10 gånger innan dom kom, och de tror att det var medicinen som gjorde så att anfallen inte nådde sin topp. Alltså på grund av att jag trappat ner medicinen men att den ändå gjorde så att jag inte fick ett större anfall. 
Det var riktigt obehagligt att inte ha kontroll över kroppen. Första gången så kommer jag ju inte ihåg hur jag krampade eftersom jag blev medvetslös. 

Det är alltså vad som har hänt.
Jag har fått en diagnos - epilepsi. Det är jätteskönt att veta vad som varit fel, att mina ryckningar är borta och att jag har fått medicin, men samtidigt så kommer det ta ett tag för mig att acceptera det här, att jag inte kommer kunna leva som mina vänner.
Dels så kan jag inte vara vaken lika länge och vara uppe halva nätterna eftersom jag behöver all sömn jag kan få, och jag kan heller inte dricka alkohol. Att festa och dricka alkohol är inget jag heller vill, men någon gång ska väl vara den första gången. Förhoppningsvis kommer sjukdomen att växa bort, men det kan man inte veta just nu.

Jag vill tacka alla mina nära och kära som stöttar mig i det här, för det är jobbigt just nu, och jag vet inte hur det kommer att bli med skola och allt. Men jag ska kämpa, för jag är stark! ♥
Det minsta jag behöver just nu är en massa elaka kommentarer av människor som inte förstår, som bara tycker att det är fjantigt. Men alla är vi olika, och alla tar vi saker och ting på olika vis. Det här är hur jag tar det, och jag är ny inom det här, så det kommer ta tid att förstå för mig också.
 








UPPDATERAR NÄR JAG ÄR PÅ BENEN IGEN


IKVÄLL

Mådde lite bättre imorse. Fick skjuts enda fram till skolan, vilket var så himla skönt eftersom jag alltid åker buss annars. Kunde sova inatt också trots att jag sov tre timmar på eftermiddagen igår. Nu tänkte jag äta lite mellis och sen åka till stallet. Jag ska nämligen rida Mejas lilla ponny idag! Så det ska bli superkul. Kommer inte ihåg sist jag red en B-ponny på lektion. Hörs sen!


ÅHÅ

Det sliter på en att gå på restauranglinjen. Har verkligen stressat hela dagen, maten tog slut, alla kom på en gång och folk gör inte som dom ska och så vidare.. Mådde pyton (förkyld) imorse men åkte till skolan i alla fall. Ångrar det lite nu då jag är totalt slut. Slängde mig i sängen så fort jag kom hem och lyckades faktiskt sova i tre timmar. Har tagit mig en dusch, ätit och ska väl gå tillbaka till sängen snart!


16.16

Idag har vi förberett lite grejer inför imorgon. Gjort en sås, styckat lite kött och så vidare. Vi har ju lunch till hela skolan imorgon så det är mat till 300 personer som ska göras. Är hemma nu och ska börja laga mat tills mamma och pappa kommer hem! Får se om jag följer med på möte eller inte.


MÅNDAG IGEN

Då var det måndag igen och vi ska vara i köket hela dagen, så det är en sån dag jag inte bryr mig om klädseln, haha. Tog på mig en stor och mysig tröja och strumpbyxor. Dessutom tog jag täckbyxor på mig till skolan också! Superskönt. Börjar mattelektionen om en halvtimme, men har varit här sen kl 7.. Men ska nog göra lite uppgifter innan då vi har prov den här veckan och jag är inte helt klar.


SÖNDAGKVÄLL

Det har varit en fin dag och jag är helt slut nu. Pappa och lillebror har kommit hem från ett läger och nu ska vi bara ta det lugnt framför TV'n innan jag tänker gå till sängs. Skola imorgon igen och klockan är ställd på 5.15!

PROMENAD PÅ ISEN

Mamma, hunden och jag satte oss i bilen och åkte till Runn för en promenad på isen. Kameran följde givetvist med och det blev jättefina bilder, vädret var ju på topp!

NYBAKTA SCONES


MELODIFESTIVALEN

Mamma och jag har inte gjort ett dugg idag. Bara varit hemma och tagit det lugnt! Åkte och köpte mat för en stund sen och nu är vi redo inför Melodifestivalen som börjar strax. Haha, jag fick reda på idag att det skulle börja ikväll.. Bra koll! Nåväl. Ha en superbra kväll!


BERNAMI'S ARAGON AMARO


LEKSANDSTÅRTA

För tre veckor sedan fyllde Sebastians pappa år och jag fick äran att göra tårtan. Det är en prinsesstårta inuti och jag dekorerade den med vit marsipan, blå gelé och vispgrädde med blå hushållsfärg!


GODMORGON

Yoghurt med nötter, banan och mina frön. Ägg, juice och macka med philadelphia, skinka och gurka! 

MYSKVÄLL MED MAMMA

Stannade hemma med mamma istället. Vi har ätit räksallad och kollat på TV, alltså bara myst. Hur skönt som helst. Är helt slut så ska väl sova snart och förhoppningsvis sova så länge jag bara kan imorgon. Fick ju ingen sovmorgon när jag var ledig i veckan. Haha! Men uppdaterar mer imorgon. Godnatt!


TOPPEN DAG

Hej på er, allesammans! Sov som sagt hos Sebastian inatt. Vi kollade första perioden av A-lagets match men sen gick vi och handlade och jag ville ha god tid på mig att duscha och fixa innan jag la mig vid nio. Det sved och gjorde ont som bara den där de tog prov igår (har som ett hål precis där BH:n sitter, så det skaver och alla hudlager är borta). Bara kunnat lega på ena sidan, haha. Men förhoppningsvis så läker det fort!
Jaja. Vi hade skridskor på idrotten, jätteroligt och mysigt! Vädret var på topp. Är nu hemma men ska nog iväg till Sebastian snart igen. Är inte helt säker än, så vi får se.

RSS 2.0