"MELLIS - TIPS"

Tänkte tipsa er om det absolut godaste mellanmålet, och nyttigt är det också! Det enda du behöver är Skogaholms havssaltade lantbröd (jag rostar det i en brödrost, men går lika bra att äta det "vanligt"), vanlig philadelphia ost, tomat och gurka (eller vilken grönsak du nu vill ha).
Alltså, så himla gott!! Perfekt som mellis och frukost.






DAGEN + GÅRDAGENS RIDLEKTION

Idag hade vi inga lektioner, utan en grej som heter "klasskampen". Alla klasser går runt älven och tävlar vid olika stationer, den klass som vinner får frossa med tårta osv. Det gick hyffsat för min klass, så det var bra.
Åkte till Falun och lunchade med Viktoria på American Take Away, myspys. Är nu hemma och vet inte vad jag ska göra, ingen annan har kommit hem än heller.. Haha. Ska fixa ett litet "tips-inlägg" alldeles strax, så håll utkik!

Gårdagens ridning gick superduper bra! Vi hade markarbete och tränade på balansen och sitsen över travbommar med olika avstånd och även lite galoppbommar på slutet. Brukar ju inte ha Jalle på markarbeten och hopplektioner, men ska faktiskt börja med det nu, han är inte inskolad i det, men vi ska som sagt börja lite smått och se hur det går. Han tyckte det var jättekul igår, och var så nöjd efteråt. Finaste hästen!

MARKARBETE

Slutade tidigt idag. Hade bara tre lektioner, så det var superskönt! Har precis kommit hem, och ska fixa mellis. Åker till stallet senare för att ta med Jalle upp till ridhuset för lite markarbete! Skönt att solen skiner oxå, får hoppas det gör det hela kvällen!


KVART I SJU

Godmorgon. Klockan är kvart i sju och jag sitter på bussen från Leksand till Borlänge, medan Sebbe fortfarande ligger hemma och sover.. Vill också! Men det är nästan snart helg igen, och vi går korta dagar onsdagar och torsdagar. Ska ta och dricka upp min frukost nu, see ya.


HERE WE GO AGAIN

Idag var vi i köket hela dagen. Gjorde en så kallad "kallbuffé", massa sallader, dressingar, bröd och så vidare. Alltså inga varmrätter! Gott, men mättande. Blev klara tidigare så fick sluta kvart över ett.
Ska packa lite grejer och sedan åka till Sebastian. Sover där inatt, och ikväll ska vi kolla hockey. Men vi hörs! :)




MÅNDAG

Halsen tar kål på mig, vaknade imorse och hade ont och det håller i sig. Mamma har köpt hem te och halstabletter, så jag ska få i mig sånt och mysa ner mig i soffan med en skål glass för att se om det hjälper!

Har precis anmält mig och Jalle till ett ridläger hos Gemma i oktober! 
Sjukt glad! ♥

BACK TO SCHOOL

Har haft en ganska lång lunchrast nu, men ska tillbaka till köket alldeles strax. Vi ska börja att laga mat och så idag, så det känns super! Känns inte lika fint med våran uniform, haha, men whatever! Hörs sen.


SHOPPAT LOSS

Mamma och jag åkte till Valbo igår förmiddag. Vi var till Owes, Köpis, Hööks och IKEA. Fick med mig en himla massa sakee hem, men visar det lite senare! När vi var hemma igen åkte jag till stallet för att rida, och även kolla när Annica red Jalle. Kom inte hem förrän halv elva, då gick jag och la mig.


INTE VAR JAG HEMMA LÄNGE

Var hemma i tio minuter efter skolan, sen tog jag moppen till Sebbes föräldrar. Jag och hans mamma åkte till Leksand och kollade på match. När vi kom tillbaka till dom, stannade jag kvar ett tag och vi köpte hem pizza, Eva och jag. Superduper trevligt!
Är så glad för allting nu. Men väldigt trött, så jag ska sova så jag är pigg och alert inför morgondagen! See ya!


24 AUGUSTI

Godmorgon! Har precis kommit till skolan från Leksand. Bussen gick ända fram hit, vilket jag inte visste, så det var ju perfekt! Slutar någongång efter klockan två idag, då är det bara att åka hem och städa lite på rummet. Mamma och jag ska till IKEA imorgon och köpa lite grejer till mitt rum, super. Vi hörs senare!


HOS MIN BEJJJJJJB

Hallå där! Idag började vi gå efter schemat, hade tre lektioner och det verkade bra. Tog bussen till Leksand direkt efter, och nu är jag hos Sebastian. Han är dock på träning, så jag är hemma själv. Ska ta det lugnt och vila, är helt slut efter gårdagens ridpass. Jalle var superduktig i alla fall!


ONSDAG 22 AUGUSTI

Gick upp supertidigt idag också, var i skolan redan kvart över sju. Det var en sån där kort dag igen, pratade en stund på morgonen innan vi gick ner till älven och åt frukost med RL1B och så vidare, och så vidare. 
Slutade 11 så var här hemma kvart i ett. Ska bara ta det lugn och vänta till klockan blir fyra, då jag ska hämta upp min kusin och sedan åka till stallet för lektion. 

ÖVERSVÄMNING

Vi trodde det inte skulle gå att åka i Amsberg, men där var vädret mycket bättre än när vi åkte dit. Det verkligen öste ner, och såg ut att vara grymt dåligt väder åt Borlänge hållet. Men nix, vi klarade oss hyffsat! Har tagit mig en dusch och ska faktiskt sova nu, måste upp tidigt imorgon igen. Lär ju göra det varje dag, då jag har en bra bit till skolan..

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/851843/images/2012/pic_5033e06d9606ee2936000d40.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/851843/images/2012/pic_5033e06d9606ee2936000d40.jpg" class="image">


SUR TJEJ

Nej fy, vilken onödig dag. Gick upp sjukt tidigt för att ta bussen till skolan, och det enda vi gjorde idag var att få våra kläder och prova skor, och så presenterade vi oss lite snabbt inför klassen. Så ovärt att gå upp och vara där tidigt när vi fick sluta halv elva.. Haha!
Ska ta och laga mat och sedan åka i väg till Amsberg, troligtvis. Motocross as usually..


Alvin Östlund, USM UMEÅ 2012

KLOCKAN RINGER LÅNGT FÖRE TUPPEN

Lagade mat och sedan åkte jag hem till mina kusiner en snabbis. Maria hade rensar garderoben, så jag fick med mig massa fina kläder hem! Men nu måste jag verkligen sova, för klockan ringer supertidigt imorgon! Usch. Kommer vara som en zombie imorgon känner jag, haha. Godnatt!


MADE IT

Första dagen på gymnasiet är nu avklarad. Det enda vi gjorde idag var att få en massa blanketter som ska fyllas i och lämna in, fick skåpnyckel och hade hälsosamtal med skolsyster. Har äntligen ett bra schema, och det känns bra att ha börjat om från (nästan) noll igen. 
Nu ska jag börja fixa med Evelines blogg, då hon behöver hjälp med designen. Hej så länge!

SISTA DAGEN PÅ SOMMARLOVET

Det blev en jättebra dag med trevligt sällskap i Västerås idag. Matchen blev oavgjord då domaren inte ville ha varken förlängning eller straffar. Kom hem för 1,5 timme sedan, har hunnit duscha och ätit. Ska kolla på TV och mysa med familjen innan jag ska sova. Fan, haha, imorgon börjar jag gymnasiet!! Helt sjukt.


MOT VÄSTERÅS

Godmorgon! Klockan ringde 9 imorse, då tog jag mitt pick och pack och åkte hem. Sebbes mamma kommer nämligen att plocka upp mig runt halv tolv, då åker vi ner till Västerås för att kolla när Sebbe spelar match. Dock är det bara en träningsmatch, men det ska bli kul ändå! Så jag ska göra mig klar nu och sen far vi. 

FULL DAG

Direkt när jag kom hem från Sebbe, så duschade jag och gjorde mig klar för att följa med min moster, kusiner och kusinbarn till Borlänge. Averkade lite affärer men fick endast med mig två nagellack och en conceler från Dollar. Har spelat spel hela kvällen, och gottat oss med godis medan alla andra är ute och partajar, haha! Vi ska sova nu för jag ska upp tidigt, godnatt!


22.51

Inte hemma. Är hos Sebbe och hans familj. Har sjukt ont och ska sova nu. Godnatt.


RECEPT - TÅRTBOTTEN

Några ville ha receptet på den tårtbotten jag gör. Första gången jag skulle göra en tårtbotten hade vi inge potatismjöl hemma, så jag hittade på ett utan och det funkar utmärkt! 
Ingredienser:
- 3 ägg
- 1 ½ dl socker 
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ströbröd och smör till formen om man vill


Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst, RÖR försiktigt (inte vispa) sedan i mjöl och bakpulver.
Häll smeten i formen, den form jag använder är 24 cm i diametern, och grädda i nedersta falsen i cirka 20 - 30 minuter.


Busenkelt! 

RECEPT - TÅRTA

Fick som sagt en förfrågan av en läsare som undrade hur jag gör mina tårtor och ingredienser and so on.
Till tårtan behöver du:
- tårtbotten (egengjord eller köpt, spelar ingen roll. Jag har gjort en egen som jag skär i två delar)
- vispgrädde (lite hårdare vispad än vanligt)
- hallon
- hallonsylt
- spritspåse + stjärnmunstycke
- lilleman/slickepott



GÖR SÅ HÄR:


Steg 1 - dela tårtbotten i två delar, bred hallonsylt över hela bottnen, ta gärna på lite grädde och hallon för extra god smak.

Steg 2 - lägg på den andra delen och sedan en stor klick grädde i mitten för att sedan bre' ut den över hela tårtan så att allt täcks.

Steg 3 - täck tårtans överdel med hallon.

Steg 4 - spritsa sedan sidorna med grädde.

DONE! Svårare än så är det inte! Dock ville inte kameran som jag ville, så det blev inte så bra bilder.
Vill ni ha receptet på tårtbottnen?



SPONTAN TRIPP

Hej på er! Sent igår kväll satte jag mig på moppen och körde ända till Leksand, det vill säga 3-4 mil. Det var kallt, mörkt, jävligt och en timmes lång resa men vad gör man inte för att få spendera tid med sin älskling? Dock åkte jag hem runt 12 idag, han hade träning resten av dagen så då skulle jag ändå ha suttit själv. 
Som ni ser så har jag fixat lite med designen igen, blir ju aldrig nöjd. Men det får nog se ut så här just nu.
Ska fixa inlägget med tårtan nu som en läsare ville se, vi hörs.

BÄTTRAT PÅ BRÄNNAN

Vilket kanonväder det har varit idag! Legat ute i solen i flera timmar för att bättra på brännan en sista gång innan skolan börjar, kanske hinner mer imorgon om vädret tillåter. Har blivit brun idag i alla fall, använde en ny bikini och fick en rand direkt!
Ska åka iväg på kalas alldeles strax, min moster fyller år! Grattis, grattis!


ÅTERIGEN EN BRA DAG

Det blir ett tråkigt mobilinlägg igen. Det har återigen varit en klockren dag! Legat ute i solen då vädret för en gång skull levererar, badat hunden, träffat Corinne och nu på kvällen åkte jag till stallet för att rida lektion på Jalle. Terminen startade idag och jag var sjukg taggad innan, och fy vad bra det gick! Bästa hästen. Tycker synd om min kusin bara. Hon flög in i väggen då hon åkte av ponnyn, men det gick bra, som tur var!
Jossan och jag tog sällskap på våra mopeder hem, och vi fick snuten bakom oss. Snacka om att hjärtat bankade och slog, haha, fick massa tankar i huvudet som "har jag mitt körkort med mig? Kolla ordentligt i korsningarna! Kör jag för fort nu????" och så, haha, men tur så körde vi lagligt och vi blev inte stoppade i alla fall, trots att de följde efter en bra bit!
Nu ska jag sova. Godnatt!


GREAT DAY

Fullt upp. Ja, min dag var fylld av olika grejer. Blev väckt av Aragon imorse, han ville ut, så jag klev upp vid 8, gjorde mig klar och lite senare åkte jag till Ella för att rida med henne på Bernad. En trevlig och mysig tur i skogen blev det, alltid lika kul att lära känna nya människor! När jag kom hem lagade jag mat åt de andra som skulle iväg på crossträning, och jag blev hemma själv en kort stund innan jag åkte iväg till gamle trotjänaren - Hampus. Skriver mer om det imorgon, ska faktiskt sussa nu. Godnatt!


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LILLEBROR! ♥


1 VECKA KVAR

Kom nästan nyss hem från Falun. Vi tog en fika på Waynes och pratade om allt mellan himmel och jord. Super kul och välbehövligt att träffa Viktoria igen! Känns bara konstigt att vi inte kommer gå i samma klass nå mer..
Sommarlovet är snart slut. Om 1 vecka börjar allt om på nytt. Ny stad, ny skola, nya klasskompisar, en ny start helt enkelt. Det ska bli hur kul som helst, men det hade gärna fått vara några veckors lov till. Det har liksom inte ens varit sommar med tanke på vädret!? Trist.
Ska ta och förbereda tårtan nu. En läsare ville ha recept och veta hur jag gör tårtorna, så det ska jag fixa! :)

Ledsen, bara 1 veckas lov kvar....... Buhu.

MORNING

Godmorgon! Har gjort mig klar och ätit frukost, väntar bara på att tiden ska gå lite fortare så jag kan åka. Myser med hunden medan jag väntar. Ska som sagt in till Falun för att träffa Viktoria över en fika! Vi hörs senare!


KLOCKAN ÄR STÄLLD

Ätit jordgubbar och glass nu innan jag kröp ner i sängen. Ska faktiskt sova nu, klockan är ställd på 8, så jag kan duscha och göra mig klar i lugn och ro innan jag kör in till Falun. Ska nämligen fika med Viktoria imorgon! Inte träffat henne på två månader, så vi har nog massvis att prata om. Godnatt!


BAKAT SOM EN TOK

Medan familjen åkte iväg på crossträning ställde jag mig i köket och bakade massor. Gjorde en tårtbotten, sockerkaka, dumlemuffins och chokladbollar som vi ska ha på kalaset imorgon då min lillebror fyller fjortis!
Har hunnit plocka lite i mitt rum också. Mamma hämtar mina nya sängbord imorgon, och sen ska vi se vad vi ska göra med soffan. Ska även fixa en gavel till sängen och lite överkast och så, men sen är det så gott som klart! Känns super men den ny säng och att det är om möblerat :) 
Nu ska jag städa, äta och redigera och rensa bilder. 

Blir en variant av dessa tårtor imorgon.

SOMEONE TOLD ME THAT YOU ARE COMING HOME


Q/A - NAVELPIERCING

Q - Du har navelpiercing va? Hur var det att ta den? Vart tog du den? Gjorde det ont? Vad ska man tänka på? :-)
A - Det stämmer! Jag tog min navelpiercing på Lust och fägring i Falun för 600 rikstaler. Det gjorde faktiskt ont, men jag var så himla hårdhudad (alltså min hud var hård och tjock), så han fick inte igenom kanylen förrän efter ett tag när han tröck mer och mer. Men efteråt var jag bara öm och så. Man ska tänka på att helst inte träna första veckan (dock bowlade jag direkt efter och red dagen därpå, utan problem), man ska göra rent piercingen två gånger om dagen med koksaltlösning och INTE något annat som till exempel alsoholsprit eller liknande, då det kan göra att själva såret frätes upp och det blir infektion och så. Och man måste ha läkpiercingen i cirkus 6 månader, minst, för att det ska läkas ordentligt. Bada heller inte i klorvatten eller i havet inom någon månad. När du byter piercing, så se till att inte ha en piercing med en för kort stav. En kort stav gör så att smycket gnider mot hålet och kan göra så att det spricker upp och då blir det infektion. Jag har haft min piercing i 8 månader och har aldrig haft några som helst problem! :-) 



GODMORGON

Har sovit mycket bra inatt, helt underbart! Vaknade för 1 timme sedan, men ligger fortfarande i sängen och drar mig. Ska gå upp och äta frukost snart. Sen är det bakning som står på schemat idag! Lillebror fyller år imorgon.


COZY GÅNGER 2000

Rubriken säger det mesta. Efter att ha stått och sålt hamburgare som en galning hela dagen så får jag äntligen lugn och ro. Vi hann få upp sängen också, så nu ligger jag här nyduschad. Så himla skön och stor säng, nytt täcke och nya kuddar också. Suveränt! Har ätit kräftor och västerbottenpaj nu på kvällen också, med min kära familj. Gott som bara den!
Men nu ska jag faktiskt sova. Godnatt!


CROSSTÄVLING

Har varit på crossbanan sedan igår. Varit flaggvakt och sålt hamburgare under dagens tävling, och min kusin var med och hjälpte till. Super kul! Är hemma nu, håller på och fixar och grejar i mitt rum. Nya sängen har kommit, så nu är det bara upp till mina föräldrar att hjälpa till å bära ut den gamla och så.


OS

Befinner mig fortfarande hos pojkvännen. Han har dragit i väg på ytterligare en träning och jag sitter i lägenheten och kikar på OS, dressyren. Fina ekipage, helt otroligt att man kan få ett djur till att jobba så där! Underbara hästar!
Min säng har förresten kommit! Och mamma har köpt sängbord också, så när jag kommer hem så är förhoppningsvis mitt rum om möblerat!


HOS SEBASTIAN

Sebbes pappa hämtade upp mig bär han var på väg till Leksand, så nu är jag hemma hos Sebastian. Tittade på hans träning en stund, men gick till lägenheten sen. Ska handla och så, så fort mamma fyller på mitt bankkort! Men jag stannar här i någon dag, kanske tills imorgon eller på fredag, vi får se.


NEWIE


Ring från Indiska 15 spänn
Ett sjukt snyggt silvrigt skal från Teknikmagazinet 80 spänn (märkte att man kan spegla sig på baksidan, toppen bra).

STADEN

Lillebror ville ha skjuts in till Falun, så jag ställde upp och åkte in med honom på moppen. Hälsade på pappa på jobbet också innan jag åkte ner på stan. Skulle köpa present till lillebror (han fyller år på måndag), fick även med mig lite smått och gott. Lägger upp de snart! 


Daaaaaily

KVÄLLEN I ORD OCH BILD

Stod för middagen idag - hemmagjorda köttfärsbiffar med klyftpotatis, vitlöksbröd och sallad. Supergott och enkelt!! Efter maten frågade pappa om jag ville hämta lillebror i Falun, och självklart ställde jag upp. Bara kul att åka moped, haha! Hälsade på farmor och farfar på vägen hem, fikade och pratade. Länge sedan jag träffade dom.. Men det blir oftare nu, när jag kan åka dit själv osv. Gick även en lite lagomt lång promenad med bebisen nu på kvällen också, mys! Ja ja, nu ska jag sova. Den nya säng kom inte idag, så får sova gott ännu en natt i min lilla säng!


7.08.2012 - SPREAD A LITTLE LIGHT

 

DREGGLAR

Satt hela kvällen igår och tittade på massa hästgrejer via internet. Och nu sitter jag här med Höökskatalogen och dregglar! Finns så mycket jag måste och vill ha. Ska bland annat köpa nya ridbyxor, en martingal till Jalle och så är jag i behov av en ny ridhjälm. Om man ändå vore miljonär...


PICTURES - NORRLANDSEMESTERN


FULLT UPP

Hej, hallå. Åkte till stallet imorse för att rida Gayaal. Red ett lagomt pass på ridbanan, och det gick bra även fast det var första gången jag red honom på bana/ridhus på sommaren. Har som sagt bara ridit ut. Men han var duktig idag, finaste hästen!
Åkte med mamma till stan för att handla, så kom inte hem förrän nu. Ska städa och rensa mitt rum nu, för imorgon så får jag förhoppningsvis en ny säng! :)

Old one.

TIME FOR BED - 23.03

Klockan ringer 9 imorgon bitti, då är det bara att gå upp och göra allt klart för att sedan ta moppen till stallet. Ska äntligen rida finaste Gayaal igen! Tänkte köra ett lagomt pass i ridhuset, ridskolan drar ju igång snart igen, så jag tänkte börja jobba i ridhuset! Har ju bara ridit ut ett få tal gånger nu under sommaren när jag inte riktigt har haft tid osv. Men imorgon, då börjar vi igen!


ENSAM HEMMA

Oups. Dålig uppdatering igen, men det blir lätt så när man spenderar välbehövlig tid med pojkvännen. Han har varit här hos mig hela helgen eftersom min familj har varit i Linköping. Vill inte vara ensam i det här huset, haha. Tur Sebastian stället upp! Och såklart min underbara kusin som var här torsdag-fredag! Har varit hos Sebastian idag, vi firade hans födelsedag med släkten osv. Åkte med till Leksand för att lämna honom och sedan skjutsade hans bror hem mig efter att jag köpt med mig kina mat, mums!!!! Familjen är snart hemma, så vi hörs sen!


RESTAURANT

Maria åkte hem för några timmar sedan. Jag har duschat, gjort mig klar och fixat lite. 
Sebastian ringde nyss och frågade om jag ville följa med in till Falun och äta på restaurang med han och hans familj. Ville inte tränga mig på, men de sa att de inte åkte dit om inte jag var med, haha :) 
De ska fira deras 10 åriga bröllopsdag som var för ett tag sedan.
Så jag ska byta om och så innan de hämtar upp mig.

Rhodos 2012

MYSTORSDAG

Godmorgon! Hämtade min kusin igår och på kvällen åkte vi till ridskolan för att titta på hopptävlingen. Superfina ekipage, många unghästar och tyvärr några avramlingar. Men spännande och roligt var det! Åkte hem och kollade på lite nostalgi - Spririt och efter den såg vi på "Nicke & Nilla", haha! Har käkat frukost och Maria ska snart hem. Får se vad jag hittar på..


I'VE BEEN DOWN BUT I'M BACK IN THE MAGIC ZONE


FINASTE


Du gör mig lycklig. Så himla lycklig.
Att du vill vara min, att du ägnar dig tid åt mig är ett mirakel.
Trodde aldrig att jag kunde vara så här kär. För kär, det är jag. 
Jag är kär i dig Sebastian.
Du är den människa som förstår mig mest. Det är du som alltid har funnits vid min sida
genom alla dessa år. Det finns ingen som dig.
Jag gråter av glädje. Jag gråter av glädje bara för att jag har dig.
Den finaste människan på denna jord. Det är du.
Det vi har är något unikt. Det vi har är något speciellt.
Min alldeles egna prins. 
Jag älskar dig. Jag älskar dig så himla mycket, min älskling.
Tack. Tack för att du vill vara min.
/ Din Felicia 




2 AUGUSTI - 10.24

Godmorgon! Gick upp med tuppen (klockan 9, men ändå) för att baka dumlemuffins som mamma, pappa och lillebror ska ha med sig till Linköping. Pappa ska tävla, men jag blir hemma med Tarzan eftersom han måste ha medicin 2 gånger om dagen. Lillplutten då.
Min kusin Maria kommer hit lite senare och håller mig sällskap. Tänkte ta moppen till ridskolan ikväll för att kolla på hopptävlingarna. Superkul. Men nu ska jag äta frukost och göra mig klar.


YESTERDAY

Överraskade Sebastian igår kväll när han kom hem från träningen. Gjorde en lyxmiddag och bakade en tårta till efterrätt. Mysipys. Han fyllde ju år förra veckan, och så ville jag bara överraska.


MOTOSPEED

Åkte hem från min gos idag, och direkt när jag kommit hem åkte familjen iväg till crossbanan för att kika och jobba på Motospeeden. Pappa var sjukvårdare och jag och mamma sålde hamburgare. Stressigt, men roligt! Är helt slut i kroppen. Har gjort mig klar och ska lägga mig och läsa en stund.


RSS 2.0